Bip uygulamasına yeni özellik geldi

Yetkililer, popüler iletişim platformu BiP’e ‘Durum’ özelliği eklendiğini bildirdi. Kullanıcılar uygulamadaki ‘Durum’ menüsüne tıklayarak kendi fotoğraf veya videolarını durum olarak paylaşabilecek ve aynı şekilde de kendi listesinde paylaşılan durumları izleme şansına sahip olacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.10.2021, 17:54 04.10.2021, 11:08
Bip uygulamasına yeni özellik geldi

Türk mühendislerin imzası olan iletişim uygulaması ‘Bip’ yeni özelliği ile kullanıcıların karşısına çıktı.   Platforma yeni eklenen ‘Durum’ özelliğiyle kullanıcılar anlık olarak kendi galerilerinden video ve fotoğraf paylaşımı yapılabiliyor. Ayrıca paylaşılan fotoğrafların üzerine çeşitli yazı, emoji ve resim ekleyerek durumlarını özelleştirebiliyor. Durum paylaşan kullanıcılar rehberlerindeki kayıtlı kişilerin durumlarını görerek yorum yapabiliyorlar. İsterlerse daha sonra sohbet penceresi ile de yazışabiliyorlar.

“Müşterilerimizi dinliyoruz”

Uygulamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ataç Tansuğ platformu sürekli olarak kullanıcıların istek ve taleplerine uygun şekilde dizayn ettiklerini ifade ederek, ‘durum’ özelliğinin kullanıcıların bir isteği olduğu, altyapı ve teknolojilerini müşteri memnuniyeti üzerine kurdukların belirtti. Ayrıca önümüzdeki günlerde de BİP’e eklenecek yeni özellikler ile fark yaratmayı sürdüreceklerini söyledi.

 Milyonlarca kişinin faydalandığı platformda toplamda 15 kişiye kadar yüksek kaliteli sesli ve grup görüntülü görüşmenin ile birlikte yüksek çözünürlüklü fotoğraf paylaşım seçeneği sıklıkla kullanılıyor. Ayrıca en çok kullanılan ‘Anlık çeviri’ özelliği sayesinde de kullanıcılara 106 farklı dilde sohbet etme imkânı veriliyor. Uygulamanın meydana gelebilecek afet durumlarında kullanıcıların yakınlarıyla konumlarını ve durumlarını paylaşabilmelerini sağlayan ‘Acil Durum Butonu’ da en ilgi çeken özelliklerden biri olarak biliniyor.

Yorumlar (0)