Bilim insanları dünyanın en uzun hayvanını keşfetti

Bilim insanları, Hint Okyanusu'nda 120 metre uzunluğunda bir deniz canlısına rastladı. Bu canlı şu ana dek keşfedilen en uzun hayvan olarak nitelendiriliyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.04.2020, 17:16
Bilim insanları dünyanın en uzun hayvanını keşfetti

Bilim insanlarının Avustralya'nın batı kıyılarında keşfettiği dev bir deniz canlısı şimdiye kadar keşfedilen en uzun hayvan olarak adlandırıldı. Schimdt Okyanus Enstitüsü (SOI) Araştırma Gemisinde çalışan araştırmacılar, canlıya derin denizlerde uzaktan kontrol ettikleri bir keşif aracıyla rastladı.

"Sifonofor Apolemia" adı verilen canlının, denizanası ve mercanlarla ilişkili olduğu düşünülüyor.

SOI, keşfedilen canlının bir videosunu şu ifadelerle paylaştı: "Ningaloo Kanyonu'nda kaydedilen bu güzel, dev Sifonofor Apolemia'ya göz atın. UFO benzeri bir beslenme duruşunda kaydedilen bu canlının dünyanın en büyük canlısı olması muhtemel görünüyor."

Sifonofor, denizanasından farklı olarak binlerce tekil, özelleşmiş klondan meydana geliyor. Binlerce küçük klondan oluşan yırtıcı sualtı kolonileri olan sifonofor, çeşitli deniz hayvanları ve balıkları avlayarak hayatını sürdürüyor.

SOI ekibi, sarmal yapıda olan organizmanın dış çapının 15 metre, çevre uzunluğunun 50 metre olduğunu kaydediyor. Canlının toplam uzunluğunun ise 120 metre civarında olduğu düşünülüyor. Eğer bu tahmin doğruysa, bu sifonofor şimdiye kadarki en büyük canlı olarak kayıtlara geçecek.

Yorumlar (0)