Bayraktar Kızılelma geliyor

Baykar tarafından özgün ve milli olarak geliştirilen Bayraktar Kızılelma insansız savaş uçağının ilk prototipinin üretime yönelik geliştirme modeli entegrasyon hattına giriş yaptı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.03.2022, 23:19
Bayraktar Kızılelma geliyor

Firma tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, savaş sahasında oyun değiştirici olarak işaret edilen ve performansıyla muharebe literatüründe köklü bir değişikliğe yol açan Bayraktar TB2 SİHA'ları üreten Baykar, muharip insansız savaş uçağı faaliyetlerinde önemli bir basamağı daha geride bıraktı.

Bayraktar Kızılelma, geliştirilmiş yapay zeka ve yapacağı agresif manevralar ile ilerleyen dönemde kolluk kuvvetlerinin savaş sahasındaki en kuvvetli unsurları arasında kendine yer bulacak.

'Bayraktar Kızılelma' ismi verildi

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, MİUS (Muharip İnsansız Uçak Sistemi) projesine Bayraktar Kızılelma isminin verildiğini açıkladı.

İlk kez duyurulmasının üzerinden geçen 8 ayın akabinde Bayraktar Kızılelma, entegrasyon hattına katıldı.

'Mavi Vatan'ı koruyacak

Ülkemizin inşa ettiği ve seyir testlerinin yapılmakta olduğu TCG Anadolu gemisi gibi kısa piste sahip gemilere iniş, kalkış yeteneğine sahip olacak olan Bayraktar Kızılelma, bu vesileyle denizaşırı operasyonlarda önemli bir rol üstlenecek. Bu yetenekleriyle Mavi Vatan'ın savunulmasında da aktif bir görev alacak.

Dengeleri değiştirecek

Milli ve yerli olanaklarla geliştirilen ve tüm dünyada büyük bir yankı uyandıran İHA'lardan farklı olarak agresif manevralar yaparak insanlı savaş uçaklarında olduğu gibi hava-hava savaşına girebilecek olan Bayraktar Kızılelma, bahse konu özelliğiyle muharebe sahasında dengeleri değiştiriyor olacak.

5 saat boyunca havada kalacak

Düşük radar izine sahip olan Bayraktar Kızılelma, bu sayede 6 ton kalkış ağırlığına sahip olacak. Hava aracı, 1,5 ton faydalı yük taşıma kapasitesiyle de büyük bir kuvvet çarpanı olacak. 5 saat boyunca havada kalması planlanan hava aracının uçuş testinin ise önümüzdeki yıl gerçekleştirilmesi bekleniyor. 

Yorumlar (0)