Bayraktar AKINCI B TİHA gökyüzüyle buluştu

Savunma Sanayii Başkanlığı'nca yürütülen AKINCI projesi çerçevesinde Baykar tarafından milli ve yerli olanaklarla geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA’nın B modeli gökyüzüyle buluştu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.03.2022, 21:55
Bayraktar AKINCI B TİHA gökyüzüyle buluştu

Baykar tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Bayraktar AKINCI TİHA’nın (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) 1500 HP’lik güce sahip olan yeni modeli ilk uçuş testini başarılı bir şekilde tamamladı.

Sınıfının en iyisi

Savunma Sanayii Başkanlığı'nca yürütülen AKINCI projesi çerçevesinde Baykar tarafından milli ve yerli olanaklarla geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA’nın B modeli de gökyüzüyle bir araya gelmiş oldu. Söz konusu model, sınıfının en kuvvetli ve savaş yeteneği en yüksek savaşçı uçağı olarak hizmet verecek.

76 dakika havada kaldı

Tekirdağ'a bağlı Çorlu ilçesindeki test merkezinde yapılan test çalışmasında bahse konu model, 1 saat 16 dakika boyunca havada kaldı. Öte yandan, gökyüzüyle ilk buluşmasında aerodinamik parametre tanımlama basamakları da başarıyla geçildi.

"AKINCI C yolda..."

Genel Müdür Haluk Bayraktar, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, "2 ülkeyle ihracat sözleşmesi imzaladık. Yakında 1900 HP'lik güce sahip olan AKINCI C de göklerde olacak. Hayırlı olmasını diliyorum." sözlerini sarf etti. 

Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ise sosyal medya hesabından, "Kendi sınıfında dünyanın en kuvvetli ve savaş yeteneği en yüksek TİHA. Bugün ilk uçuşu da geçti. Milletimize, vatanımıza hayırlı olsun." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)