ATMACA Füzesi hedefini başarıyla vurdu: 'Gelen sese kulak verin’

Savunma Sanayii Başkanlığı himayesinde başlatılan ATMACA Füzesi projesi, Roketsan tarafından geliştirilmiş olup, atışta Türkiye’nin ilk yerli ve millî Turbojet Motoru (KTJ-3200) ile desteklenerek başarılı bir şekilde hedefini vurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 10.03.2024, 19:20 10.03.2024, 19:57 Buse Önder
ATMACA Füzesi hedefini başarıyla vurdu: 'Gelen sese kulak verin’

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) öncülüğünde yürütülen ATMACA Projesi kapsamında, Roketsan ana yükleniciliğinde geliştirilen ATMACA Füzesi, Türkiye'nin ilk yerli ve milli Turbojet Motoru (KTJ-3200) ile bir atış gerçekleştirerek hedefini başarıyla vurdu.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, proje gelişmeleri hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gelen sese kulak verin; o ses bizi geleceğe taşıyacak!" ifadeleriyle birlikte milli motorlar ve platformlarla güçlenen savunma sanayiinin bağımsızlık hedefine önemli bir ivme kazandığını belirtti.

Hedefi başarıyla vurdu

Projenin ana yüklenicisi Roketsan tarafından geliştirilen ATMACA Füzesi, Türkiye'nin savunma sanayiinde önemli bir adımı temsil eden füze, Türkiye'nin yerli ve milli Turbojet Motoru (KTJ-3200) tarafından desteklenerek gerçekleştirilen atışta, başarıyla hedefini vurdu.

Savunma Sanayii Başkanlığı himayesinde yürütülen projede emeği geçen mühendisler ve teknik ekipler, elde edilen bu başarıyla öne çıktı.

‘Savunma sanayimiz tam bağımsızlık hedefinde’

Başkan Görgün, paylaşımında, "Milli motorlarımızla güçlenen milli platformlarımız, savunma sanayiimizin tam bağımsızlık hedefine ivme katıyor, sahada oyunları değiştiriyor" ifadeleriyle Türkiye'nin savunma sanayiindeki teknolojik ilerlemenin vurgusunu yaptı. Ayrıca, başta mühendisler olmak üzere projede emeği geçen herkesi yürekten tebrik ederek, "Ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun" dileğinde bulundu.

Yorumlar (0)