Apple sanal gerçeklik firması Spaces'i bünyesine kattı

Apple tarafından sanal gerçeklik şirketi Spaces satın alındı. Firmanın bundan sonra AR/VR teknolojilerindeki girişimlerini hızlandırması bekleniyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.08.2020, 21:11
Apple sanal gerçeklik firması Spaces'i bünyesine kattı

Geçtiğimiz sene yayınlanan bir raporda; Apple tarafından artırılmış gerçeklik gözlüklerinin geliştirilmesine ilişkin kimi sorunlarla karşılaşıldığı ve şirket tarafından artırılmış gerçeklik teknolojisen sahip gözlük teknolojisinin geçici olarak durdurma kararı alındığı paylaşılmıştı.

Güvenilir bir Apple analisti Ming-Chi Kuo, Apple'ın arttırılmış gerçeklik gözlükleriyle birlikte neredeyse sona yaklaşıldığını ve seri bir üretim aşamasına başlanacağını kaydetmişti.

Şirket tarafından konuya ilişkin çok fazla bir bilgi paylaşılmasa da atılan adımlar, bu teknolojiyle olan ilgiyi bir kez daha gösterir nitelikte.

Sanal gerçeklik firmasını bünyesine kattı

Apple tarafından Amerika merkezli teknoloji firması olan Spaces satın alındı. Fakat konuya ilişkin iki cepheden de açıklama yapılmadığı gibi gerçekleşen satışın maddi boyutu ise henüz netlik kazanmadı.

Şirketin bundan sonraki adımlarında AR/VR teknolojili gözlük projesi konusunda hızlandırılmış adımlar atması bekleniyor.

Yorumlar (0)