"Altay muharebe sahasında olacak!"

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Altay tankının 24 ay sonra sahada olacağını söyledi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 11.10.2019, 10:20 11.10.2019, 10:33
"Altay muharebe sahasında olacak!"

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Türkiye'nin yerli imkânlarla geliştirdiği Altay tankı hakkında konuştu. 

"Finansal Metamorfoz ve Geleceğe Dönüş" konusuyla yapılan 10. İstanbul Finans Zirvesi'ne katılan Sancak, "Umut ediyorum ki 24 ay sonra TSK kendi eseri olan Altay'ı harp sahasında kullanacak. En geç 48 ay sonra da Altay tankı ve beraberindeki diğer ürünler Türk malı ve yerli olacak." dedi.

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, yatırımcılara savunma sanayisine yatırım yapmaları konusunda çağrıda bulundu. Sancak, savunma sanayisine katkıda bulunan tüm yatırımcıların ve en önemlisi Türkiye'nin kârlı çıkacağını söyledi.

İşte tüm Türkiye'nin heyecanla beklediği Altay tankının özellikleri!

Altay, Türkiye'nin tasarladığı ve üretimi için çalıştığı 3+ nesil bir ana muharebe tankıdır.

Türkiye'nin ilk yerli ve milli Ana Muharebe Tankı Altay'ın tasarım sürecinde ülkemiz ordusu Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) tüm muhtemel harekât koşulları ve Türkiye'nin de parçası olduğu Birleşmiş Milletler ve NATO'nun düzenleyebileceği tüm operasyonların ihtiyaçları değerlendirildi.

Günümüz koşullarına uyması ve TSK'nın tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için Altay, var olan en yeni teknolojilerle tasarlandı. Altay Ana Muharebe Tankı, üstün ateş gücü, isabetliliği ve manevra kabiliyetinin yüksek olması ile TSK'nın zırhlı birliklerinin bel kemiğini oluşturacak ve Türkiye'nin en caydırıcı güçlerinden biri olarak sahaya inecek.

Yorumlar (0)