ABD'li milyarder Bezos'un uzay uçuşu ilklere sahne olacak

Dünyanın en zengin iş insanlarından biri olan ABD’li Jeff Bezos'un girişimi Blue Origin'in ilk insanlı uzay seyahati birçok ilke imza atmaya hazırlanıyor. Yapılacak uçuşta, dünyanın en genç ve en yaşlı astronotları Jeff Bezos’a eşlik edecek. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.07.2021, 10:01 17.07.2021, 13:09
ABD'li milyarder Bezos'un uzay uçuşu ilklere sahne olacak

Dünyanın en zengin iş insanlarından ABD’li Jeff Bezos'un girişimi, havacılık ve uzay araştırma şirketi Blue Origin, New Shepard isimli uzay aracı ile 20 Temmuz’da ilk insanlı uzay seyahatine çıkmaya hazırlanıyor. 

Dünyanın en yaşlı ve en genç astronotları eşlik edecek

Bezos ve kardeşinin de katılacağı uzay seyahati, aynı zaman ilklere imza atmaya hazırlanıyor. Şirketten gelen açıklamada, 82 yaşındaki ABD’li kadın pilot Wally Funk’ın onur konuğu olarak yolculuğa davet edildiği ve aynı zamanda 18 yaşındaki Oliver Deman adlı bir gencin de uçuşa katılacağı açıklandı.

Somerset Capital Partners CEO'su Joes Daemen'in oğlu olan Oliver Deman isimli şanslı genç, 28 milyon dolarlık halka açık bir müzayedede kazanan teklifin sahibinin çekilmesi ile birlikte ikinci sıradaki babasının yerini alarak uçuşa katılacak. 

Dünya yüzeyinden 100 km yükseğe çıkacak

Yolculuğun başarılı olması durumunda Wally Funk şu ana kadar uzaya giden en yaşlı astronot, Oliver Deman ise uzaya giden en genç astronot olarak tarihe geçecek. NASA ve ABD Hava Kuvvetleri ise Dünya’dan 80 kilometre yükseğe çıkan herkesi astronot olarak nitelendiriyor.

Şirket, bu seyahat ile Dünya yüzeyinden 100 km’den yükseğe çıkmayı hedefliyor. Yaklaşık olarak 10 dakika sürecek seyahatin ardından Uzay aracı, paraşüt yardımı ile Dünya'ya geri dönecek. 

Ayrıca Uzay aracı üreticisi ve uzay turizmi şirketi Virgin Galactic'in sahibi olan İngiliz işadamı Richard Branson, 6 kişilik bir grup ile VSS Unity isimli uzay aracı 11 Temmuz tarihinde dünyadan 88 kilometre yükseğe çıkmıştı. Uzay seyahatinin başarılı geçmesinden sonra Branson, uzaya giden ilk milyarder unvanını almıştı. 

Yorumlar (0)