ABD kendi topuğuna sıktı

Huawei'nin geliştirdiği mobil işletim sistemi ile ilgili müthiş bilgi: Oppo ve Vivo tarafından test edilen HongMeng'in Android'den yüzde 60 daha hızlı çıktı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.06.2019, 17:11
ABD kendi topuğuna sıktı

Huawei'nin geliştirdiği mobil işletim sistemi ile ilgili müthiş bilgiler gelmeye devam ediyor. Oppo ve Vivo tarafından test edilen HongMeng'in Android'den yüzde 60 daha hızlı olduğu söyleniyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) ticaret yasağı uyguladığı Çinli şirket Huawei kendi işletim sistemini çıkarmaya yönelik çalışmalarını hızlandırdı. Global Times'ın yeni raporuna göre HongMeng adlı işletim sistemi şu anda Tencent, Oppo ve Vivo gibi şirketler tarafından yoğun bir şekilde test ediliyor. Ayrıca beta test sürecine dahil olan farklı yerel üreticiler de bulunuyor.

HONGMENG, ANDROİD'DEN YÜZDE 60 DAHA HIZLI

Huawei ve Tencent'in yeni işletim sistemi HongMeng daha fazla gelişmesi ve test edilmesi için bir araya geldiği belirtiliyor. Raporda yer alan en dikkat çekici detay ise Çinli şirket Huawei'nin işletim sisteminin Android'den yüzde 60 daha hızlı olduğunun bilgisinin verilmesi. Şüphesiz ki bu çok büyük bir iddia ve yeni işletim sisteminin başarısı için hayati öneme sahip olabilir fakat ortada henüz yeterli kanıt olmadığı için şimdilik "spekülasyon" olarak kabul ediliyor. Ancak spekülatif bilgi gibi görünse de Amerika için kabus olmaya yetmiş durumda.

HONGMENG'İN 1 MİLYON CİHAZA YÜKLENDİĞİ BELİRTİLDİ

China Daily web sitesinde yer alan bir başka haberde ise, Huawei'nin HongMeng işletim sisteminin 1 milyon akıllı telefona yüklendiği ifade ediliyor. Verilerin, Rosenblatt Securities adlı bir firma tarafından paylaşıldığı dile getiriliyor fakat bunların ne tür cihazlar olduğuna dair bir detay bulunmuyor. Yani HongMeng işletim sisteminin piyasaya sürülmeye hazır mı yoksa sadece test amaçlı mı olduğu şu an için bilinmiyor.

Yorumlar (1)
Yusuf demirci 5 yıl önce
Güzel bir haber en acil bir şekilde yapılması gerek Huvaiye başarılar diliyorum