habernediyor.com

Dışişleri Bakanlığı’ndan ‘Yunanistan’ mesajı! “Aklıselime davet ediyoruz”

GÜNDEM

Yunanistan’ın Türkiye’ye yönelik asılsız iddialarına ilişkin bir açıklama yayımlayan Dışişleri Bakanlığı, “Yunanistan’ı aklıselime ve gerçekleri duyurmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Dışişleri Bakanlığı, ‘Küçük Asya Felaketi’ adı altında Yunanistan’da gerçekleştirilen etkinliklere sert tepki gösterdi. Konuyla ilgili yayımlanan açıklamada, Yunanistan’ın bu süreçte tahriklerine devam ettiğini vurgulanarak, “Yunanistan’ın, 100 sene önce Anadolu topraklarında aldığı mağlubiyeti ve insanlığa karşı işlemiş olduğu barbarca suçları unutturmaya çalıştığını görüyoruz. Yunan makamları, tarihi gerçekleri çarpıtarak, kendi halkını ve uluslararası toplumu yanlış bilgiler ve yalanlarla yönlendirmeye çalışmaktadır” denildi. 

Lozan Antlaşması’nın 59’uncu maddesine vurgu yapıldı

‘Küçük Asya Felaketi’ adı altında Yunanistan’da gerçekleştirilen etkinliklerin kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, “Anadolu’da sivil halka uyguladığı toplu katliamlar ve geniş çaplı yıkımlar sebebiyle Yunanistan’ın, Lozan Antlaşması’nın 59’uncu maddesinde yer alan, ‘Yunanistan, savaş yasalarına aykırı olarak, Anadolu’da Yunan ordusunun ya yöneticilerinin eylemleri sebebiyle ortaya çıkan zararların onarımının yükümlülüğünü kabul eder’ hükmüne istinaden, insanlığa karşı işlediği suçları kabul ettiğini ve bu sebeple tazminat ödemeye mahkûm edildiğini bir kez daha tüm dünya kamuoyuna hatırlatıyoruz” ifadelerine yer verildi. 

Dışişleri Bakanlığı’ndan ‘mülteci’ hatırlatması

Yayımlanan mesajda, Yunanistan’ın tarihten ders çıkarması gerektiği vurgulanarak, “Geçmişteki olaylardan hiçbir şekilde ders çıkarma gereği duymayan Yunanistan’ın, bugün bile kadın-çocuk demeden, savunmasız durumdaki mültecileri ölüme terk ederek, acımasız eylemleriyle insanlığa karşı suç işlemeye devam ettiğine tüm dünya şahitlik etmektedir” denildi. 

“Türkiye, uluslararası topluma tüm gerçekleri anlatmaya devam edecektir”

Yunanistan’ın tarihi gerçekleri çarpıtmaya çalıştığı belirtilen açıklamanın son bölümünde şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye, tarihi olayları yalanlarla çarpıtmak için mücadele eden Yunanistan’a, kendi tarihindeki ve bugüne dair kara lekelerini hatırlatmaya ve tüm gerçekleri uluslararası topluma izah etmeye devam edecektir. Yunanistan’ı aklıselime ve gerçekleri duyurmaya davet ediyoruz.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.