habernediyor.com

Depremin bilançosu ve son durum!

GÜNDEM

17 bina yıkıldı. 5000 personel arama faaliyeti yürütüyor. Kurtarma çalışmaları 8 binada sürüyor. 25 vefat, 804 yaralı var.

İzmir'deki deprem sonrası sahada fiilen 5000 arama kurtarma personelinin çalışma yürüttüğünü açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 17 binanın yıkıldığını, 9 binada arama kurtarma faaliyetlerinin tamamlandığını, 8 binada ise arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Konutların inceleneceğini, bütün binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacağını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, depremin olduğu dakikadan itibaren şimdiye kadar 100 kişinin kurtarıldığını açıkladı.

Vatandaşlara seslenen Murat Kurum, hasar tespit ekiplerinin tüm faaliyetlerini tamamlaması sonrası binalara girmelerini isteyerek, hâlâ yıkılma riski taşıyan binalar bulunduğunu ifade etti.

Binasına giremeyecek ve eşyalarını alamayacak olan vatandaşlara eşya yardımının yapılacağını açıklayan Bakan Kurum, 56 bin kişi kapasiteye sahip mobil beslenme ünitelerinin alanda bulunduğunu, ağır hasarlı binalarda deprem öncesi oturan vatandaşlara eşyaların taşınması konusunda profesyonel yardımın sağlanacağını belirtti.

Kalıcı konutların inşaası için TOKİ'nin AFAD'la temasta olduğunu, yerinde ve rezerv alanlarında süreci başlattıkları bilgisini de veren Kurum, yıkılan ya da yıkılma riski taşıyan ağır hasar görmüş binalara dair bütün vatandaşlara kira yardımının yapılacağını da sözlerine ekledi.

Can kaybı 25

Öte yardan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir'deki 6,6 büyüklüğündeki depremde can kaybının 25'e yükseldiğini, yaralı sayısının ise 804 olduğunu duyurdu.

Acil yardım ödeneği gönderildi

İzmir'deki deprem sebebiyle 5 milyon liralık acil yardım ödeneği çıkardıklarını açıklayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, daha önce de 3 milyon lira tutarın AFAD'a gönderildiğini hatırlatarak toplam 8 milyonluk bir acil yardım ödeneğinin bölgeye ulaşmış olduğunu bildirdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.