Yolcuya saygısızlığa toplu taşımadan men!

Yolculara kaba ve kural dışı davranışta bulunan 2 özel halk otobüsü şoförü ve araçları 3 gün süreyle toplu taşımadan men edildi.

YAŞAM 30.06.2019, 13:45
Yolcuya saygısızlığa toplu taşımadan men!

Kocaeli ilinin Gebze ilçesinde 2 özel halk otobüsü, şoförlerinin yolculara kaba davranışta bulunması nedeniyle 3 gün süreyle toplu taşımadan men cezası aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların toplu taşıma araçlarında rahat, huzurlu ve güvenli bir şekilde yolculuk yapabilmelerine büyük önem verildiğinin altı çizildi.

Vatandaşın ulaşım hizmetlerinden memnun olması için her şikayetin hızlıca sonuçlandırıldığı belirtilen yazılı açıklamada, bu kapsamda son olarak Gebze, Darıca ve Çayırova ilçelerindeki özel halk otobüslerinde vatandaşlara kötü muamele yapıldığı şikayetleri üzerine ulaşım denetleme ekiplerinin çalışma başlattığı ifade edildi.

Ekiplerin 20 Haziran'da Darıca-Gebze hattı ve 24 Haziran'da Çayırova-Gebze hatlarında sefer yapan sürücülerin yolculara mesleki nezaketten uzak, kaba ve kural dışı davranışta bulunduklarını tespit ettiği belirtilen açıklamada, "Her iki özel halk otobüsüne yönetmelikler çerçevesinde cezai işlem uygulanarak araçlar 3 gün süreyle trafikten men edildi." denildi.

Yazılı açıklamada, sürücüler hakkında da yasal işlem başlatıldığı, ilgili kooperatiflere ve araç sahiplerine gerekli uyarıların yapıldığı açıklandı.

Yorumlar (0)