Yolculara küsen şoför otobüsü sürmedi!

Başkent Ankara'da tartıştığı yolculara küsen özel halk otobüsü şoförü, dakikalarca otobüsü hareket ettirmedi.

YAŞAM 10.12.2019, 12:49 10.12.2019, 13:12

Memur kenti olarak tanımlanan başkent Ankara'da nüfus yoğunluğunu kaldıramayan toplu taşıma araçlarında çıkar tartışmalara bir yenisi daha eklendi.

Şoförün derdi ne idi?

Aslında şoförün isyanı, Ankaralıların otobüs içinde farklı, durakta farklı davranmalarına.

Özellikle soğuk havalarda otobüs içinde bulunan yolcuların "fazla kalabalık olmasın da rahat yolculuk yapalım" diyerek durakta bekleyen yolcuların alınmasını istemediği Ankara'da aynı yolcunun farklı zamanda "durakta bekleyen yolcu" konumuna düştüğünde otobüs içindeki yolculara arka tarafa doğru ilerlemeleri yönünde telkin vermesi, şoförün isyan etmesinin temel nedenini oluşturuyor.

Etimesgut'ta yaşandı

Başkent Ankara’nın Etimesgut ilçesinde özel bir halk otobüsünün şoförü ile yolcular arasında da işte bu yüzden tartışma yaşandı. Şoför, durakta bekleyen yolcuları almak isteyince otobüsteki vatandaşlar içerisinin dolu olduğunu ve durakta bekleyen yolcuların nereye sığacaklarını belirterek tepki gösterdi.

Yaşanan tartışma sonucu şoför, "Psikolojim bozuldu, otobüsü hareket ettirmiyorum, polis çağırın. Aşağıdaki yolcuları hiç düşünmüyorsunuz" diyerek otobüsü dakikalarca bekletti. Yolcular, işe geç kaldıklarını belirterek otobüsü hareket ettirmesi için uzun süre şoförü ikna etmeye uğraştı. Sonunda ikna olan şoför otobüsü hareket ettirdi.

Kim haklı?

Otobüs içindeki yolcuların, durakta bekleyen yolcuları almasına itiraz etmesi aslında durakta beklerken kendisine yapılanların intikamı gibi görülüyor. Otobüsteki yolcu durakta bekleyen yolcuya adeta "Ben durakta beklerken sen de otobüs içindeyken aynısını bana yapıyordun" der gibi davranması şoförü haklı kılıyor.

Yorumlar (0)