Yılbaşı yasağına Cuma namazı arası verilecek!

Yarın uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması sırasında vatandaşlar, evlerine en yakın mesafede bulunan camiye Cuma namazı için gidebilecek. 

YAŞAM 31.12.2020, 10:15 31.12.2020, 10:16
Yılbaşı yasağına Cuma namazı arası verilecek!

Bugün saat 21.00'da başlayacak olan sokağa çıkma yasağı, 4 Ocak Pazartesi günü sabah saat 05.00'a kadar devam edecek.

İçişleri Bakanlığının sokağa çıkma yasağına ilişkin açıklamasında değişikliğe gidildi. Sokağa çıkma yasağının uygulanacağı günlerde yalnızca çiçek satan iş yerlerinin saat 10.00 ile saat 17.00 arasında evlere servis hizmeti verebileceği ifade edildi. Yılbaşı sebebiyle talep yoğunluğu yaşanabileceği dikkate alınarak bunun ilk önce 1-3 Ocak günlerinde uygulanacağı bildirildi. 

Camilere yürüyerek gidilebilecek

Öte yandan, yılbaşı sebebiyle bugün saat 21.00 ile 4 Ocak günü saat 05.00 arasında sokağa çıkma yasağının uygulanacağı ancak yasağa Cuma namazı arası verilebileceği ifade edildi. Türkiye'de vatandaşlar, evlerine en yakın mesafede yer alan camiye Cuma namazı için gidebilecek. Söz konusu vatandaşların araç kullanmalarına hiçbir şekilde müsaade edilmeyecek. 

Vatandaşların camilere maske takarak gelmeleri ve kendilerine ait seccadeyi kullanmaları önem taşıyor. Namaz esnasında sosyal mesafe kuralına dikkat edilmesi ve namazdan sonra vatandaşların kurallara riayet ederek çıkmaları da öneme sahip.


 

Yorumlar (0)