FIFA kokartı takacak hakemler belli oldu!

2021 senesinde FIFA kokartını taşıyacak hakemler, TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) tarafından açıklandı. 

SPOR 31.12.2020, 10:34
FIFA kokartı takacak hakemler belli oldu!

FIFA Kokart Töreni, 2021 senesinde kokart takacak hakemler için gerçekleştirildi. TFF'nin (Türkiye Futbol Federasyonu) tesislerinde düzenlenen törende koronavirüs önlemlerine dikkat edildi. Söz konusu törene TFF'nin (Türkiye Futbol Federasyonu) Başkanı Nihat Özdemir'in yanı sıra federasyon yöneticileri, MHK (Merkez Hakem Kurulu) Başkanı Serdar Tatlı ile söz konusu kurul mensupları katılım gösterdi. 

2021 senesinde FIFA kokartını taşıyacak olan bütün hakemlere tebrik mektubu yollandı. Söz konusu hakemler şu şekilde:

- Yaşar Kemal Uğurlu,

- Abdulkadir Bitigen,

- Arda Kardeşler,

- Halis Özkahya,

- Halil Umut Meler,

- Ali Palabıyık,

- Cüneyt Çakır.

FIFA kokartı ne anlama geliyor?

Yerel liglerde görevli olan hakemlerin, uluslararası mücadelelerde düdük çalabilmek için FIFA kokartı almaya hak kazanmaları gerekiyor. Hakemler, bazı sınav ve testlerden geçtikten sonra FIFA kokartı takıyor. Böylece söz konusu hakemler, FIFA'nın organizasyonları ile UEFA'nın organizasyonlarında yer alabiliyor. Avrupa kupalarında mücadele yönetebilmek için hakemlerin FIFA kokartına sahip olmaları gerekiyor. 

Aydınus yine kokartı alamadı

Diğer yandan, senelerdir testlerde başarısız olan Fırat Aydınus, yine FIFA kokartını almaya hak kazanamadı. Türkiye'deki en deneyimli hakemlerden biri olan Fırat Aydınus, yaş sınırında değişikliğe gidilmemesi durumunda 2020-2021 sezonunda Süper Lig'de son defa mücadele yönetmiş olacak. 

Yorumlar (0)