Yağışlar devam edecek mi? Meteoroloji'den 13 ile sarı kodlu uyarı!

Birçok şehirde sel ve su baskınlarına yol açan şiddetli yağışlar bir hafta daha sürecek. Hafta sonundan itibaren hava sıcaklıkları, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde artacak.

YAŞAM 16.06.2022, 08:47
Yağışlar devam edecek mi? Meteoroloji'den 13 ile sarı kodlu uyarı!

Ankara başta olmak üzere ülkenin pek çok noktasında sel ve su baskınlarına yol açan kuvvetli yağışların bir hafta daha sürmesi bekleniyor. 

Sıcaklıklar, Güneydoğu’da artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesindeki bilgilere göre, pazartesi gününe kadar pek çok şehirde yağışlar etkili olacak. 

Ankara'da özellikle gök gürültülü sağanak biçiminde görülmesi beklenen yağışlar, öğleden sonra etkili olacak.

Bazı iller haricinde ise hava sıcaklıkları mevsim normallerinde olacak. Hafta sonundan sonra ülkenin güneydoğusunda sıcaklık mevsim normallerinin üstüne çıkacak.

13 ile sarı kodlu uyarı

Bugün için ise MGM'den 13 il için sarı kodlu uyarı geldi. 

Öğle saatlerinden sonra İç Ege (Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Muğla'nın iç kesimleri, Denizli, Aydın'ın iç kesimleri, İzmir’in iç kesimleri ve Manisa), Göller Yöresi (Burdur ve Isparta), Bursa’nın güneyi, Eskişehir ile Balıkesir'in güneydoğusunda yerel ve kısa süreli olmak üzere gök gürültülü sağanak ve kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. 

Şiddetli yağış nedeniyle yetkililer, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılar yaptı.

MGM’den Aydın, Afyonkarahisar, Balıkesir, Bursa, Burdur, Denizli, Isparta, Eskişehir, İzmir, Manisa, Kütahya, Uşak ve Muğla için sarı kod verildi.

Yorumlar (0)