Veliefendi Hipodromu'nun kundakçısı bakın kim çıktı

İstanbul Bakırköy'deki, Veliefendi Hipodromu'nun önünde bulunan park halindeki araçlar ile bölgedeki sazlık alanda çıkan yangınlara ilişkin şüpheli bir kişi gözaltına alındı.

YAŞAM 05.08.2023, 15:41 07.08.2023, 09:14
Veliefendi Hipodromu'nun kundakçısı bakın kim çıktı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, İstihbarat ve Tem Şube müdürlüklerine bağlı görev yapan ekiplerin, dün akşam saatlerinde hipodrom çevresinde meydana gelen kundaklama/yangın olaylarına ilişkin araştırma ve inceleme çalışmaları başlatıldığı belirtildi.

Güvenlik kameraları incelendi

Hipodrom önünde çıkarılan yangında 6 aracın muhtelif seviyelerde hasar gördüğü, olayda herhangi bir ölü ya da yaralı olmadığının anlaşıldığı kaydedildi. Açıklamada, çevredeki güvenlik kameralarının incelemeleri sonucunda üzerinde mavi kot pantolon, beyaz tişört bulunan 35 yaşlarındaki bir erkeğin şüpheli olabileceğinin değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, aynı gece olayın gerçekleştirildiği yere yakın olan Turan Güneş Bulvarı yanındaki sazlık alanda da 5 ayrı noktada yangın meydana geldiği ve buradaki güvenlik kameralarında yapılan inceleme çalışmalarında da yine aynı şüpheli kişinin görüntülerine rastlandığı ifade edildi.

Bir yıl önce işten ayrılmış

Açıklamada, eşkali tespit edilen şüpheli S.D. hakkında yapılan araştırma sonucunda, kundaklanan hipodromda daha önce seyis olarak görev yaptığı ve 1 yıl önce işten çıkarıldığı anlaşıldı. Asayiş suçlarından dolayı kaydı olduğu tespit edilen seyisin, terör örgütleri ile ilgili herhangi bir bağlantısına ulaşılamadığı bilgisi verildi.

S.D'nin Bakırköy Yeni Mahalle Çırpıcı Deresi Marmaray Köprüsü altında yakalandığı bildirilen açıklamada, şüpheli şahıs hakkında başlatılan soruşturma çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Yorumlar (0)