Uzmanlar uyardı: Kar yağışı sertleşecek, tatil süresi uzayabilir

Kurak bir dönemin ardından yağışların görülmeye başladığı ocak ayının sonrasında Şubat, yağışlı ve soğuk geçiyor. Uzmanlar kar yağışının artış göstereceğini, hatta yarıyıl tatilinin uzayabileceğini ifade etti.

YAŞAM 03.02.2023, 15:17
Uzmanlar uyardı: Kar yağışı sertleşecek, tatil süresi uzayabilir

Yurt genelinde etkisini gösteren kar yağışı ile beraber uzmanlarda ardı ardına uyarılar geliyor. İstanbul'da cumartesi akşam görülmeye başlayacak olan kar yağışı, pazar gününden başlayarak etkisini çoğaltacak. Konu ile ilgili incelemede bulunan NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde görülecek kar yağışına dair açıklamalarda bulundu.

“Okul tatili uzayabilir”

İstanbul'un genelinde cumartesi günü etkisini göstermeye başlayacak olan kar yağışı, pazar ve pazartesi gününde de devam edeceğini ifade eden Çalışkan, ''Salı gününe kadar yağışlar sürebilir. Bu nedenle yarıyıl tatili uzayabilir.'' dedi.

“Kar yağışı tipiye dönüşebilir”

Ege’de İzmir, Marmara'da İstanbul öncelikli olacak şekilde şiddetli rüzgarların, kar yağışını tipiye dönüştüreceğini dile getiren Çalışkan, meydana gelecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması yönünde uyarıda bulundu.

Yorumlar (0)