Üsküdar Harem'de duygusal anlar

Mukaddes topraklara gidecek hacı adayları için 'Surre Alaylarından Günümüze Üsküdar Harem'den Harem-i Şerif'e' adlı program düzenlendi.

YAŞAM 30.05.2023, 20:45
Üsküdar Harem'de duygusal anlar

Üsküdar Harem'de gerçekleştirilen uğurlama programına Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın yanı sıra İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş, Diyanet İşleri Başkanlığı Umre ve Hac Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, bazı il ve ilçelerin müftüleri iştirak etti.



"Samimiyetinizi diri tutun"

Erbaş, bahse konu programda, tam 580 sene evvel 1443 yılında hacı adaylarının Üsküdar'dan Harem-i Şerif’e doğru uğurlandığını dile getirdi.

34 sene evvel gittiği ilk hac yolculuğu heyecanını halihazırda anımsadığını kaydeden Erbaş, hacı adaylarının, heyecanlarının artarak dönmesini temenni etti.

Erbaş, şu ifadeleri paylaştı:

"Samimiyetinizi öyle bir diri tutun ki haccınız sizin daha iyi bir Müslüman olmanıza, daha iyi bir insan olmanıza katkı sunsun. Ve geri döndüğünüzde sizin yaşantınızdan çocuklar, gençler daha fazla istifade etsin."



Duygu dolu anlar yaşandı

Başkan Erbaş'ın programda okuduğu duanın akabinde hacı adayları teşrik tekbirleriyle mukaddes topraklara uğurlandı.

Hacı adayları yolculuk evvelinde yakınlarıyla vedalaşıp bol bol fotoğraf çektirdi.

Duygusal anlar yaşayan hacı adayları, kendilerini mukaddes topraklara götürecek olan uçaklarına binmek üzere Sabiha Gökçen Havaalanı'na doğru yola çıktı.

Yorumlar (0)