Türk bayrağını yırtan ırkçı vekile tepki için koşacak!

Mersin'de Tarsus İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün lisanslı atleti olan Bekir Zengin, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Yunanistan Milletvekili Ioannis Lagos'un Türk bayrağını yırtmasına tepki göstermek amacıyla Ankara'da bulunan Yunan Başkonsolosluğu'na kadar koşacak.

YAŞAM 17.02.2020, 16:22
Türk bayrağını yırtan ırkçı vekile tepki için koşacak!

Mersin'de Tarsus İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün lisanslı atleti olan Bekir Zengin, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Yunanistan Milletvekili Lagos'un Türk bayrağını yırtmasını protesto etmek amacıyla harekete geçti.

Zengin, skandal harekete tepki göstermek için Ankara'da bulunan Yunan Başkonsolosluğu'na kadar koşacak.

13 Mart günü Mersin Valiliği önünden koşusuna başlayacak olan Zengin, 4 Nisan günü Ankara'da bulunan Yunan Başkonsolosluğu'na varmayı amaçlıyor.

Zengin, yaklaşık 500 kilometre koşacağını belirterek, bu konuda Mersin’de bulunan ilçe belediyelerinden yardım beklediğini kaydetti. 

Ne olmuştu?

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nun "Yunan Adalarında İnsani Durum" isimli oturumunda bölgedeki göçmenlerin durumu konuşulmuştu.

Yunanistan'ın aşırı sağcı Altın Şafak Partisi'nin eski üyesi olan Yunan milletvekili Ioannis Lagos, "Kimsenin burada Yunan vatandaşlarının durumunu konuştuğunu duymuyoruz. Herkes göçmenlerden bahsediyor, Yunan vatandaşlarının hakları ne olacak?" demişti. 

Yunan vatandaşlarının yüzde 70'inin yasa dışı göçe karşı çıktığını belirten Lagos, ülke halkının göçmenler tarafından saldırılara maruz kaldığını ileri sürmüştü. 

Lagos, "Bir tarafta da Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor. İşte bu Türk bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır. Artık buna bir son vermeliyiz." ifadelerini kullanmış, hemen ardından kâğıttan yapılan Türk bayrağını yırtmıştı.

Skandal bir harekete imza atan Lagos, büyük tepki çekmişti. Oturumun yöneticisi, itidal çağrısı yaparak bu tür davranışlara izin vermeyeceğini kaydetmişti. 

Yorumlar (0)