Trabzon'da kuzusu rahatsızlanan vatandaş veteriner bulamayınca hastaneye gitti

Trabzon'da, gece vakti hastalanan kuzusunu, veteriner bulamayınca KTÜ (Karadeniz Teknik Üniversitesi) Farabi Hastanesi'ne getiren yurttaşa, hastanede yardımcı olundu.

YAŞAM 18.04.2021, 23:27 19.04.2021, 18:21
Trabzon'da kuzusu rahatsızlanan vatandaş veteriner bulamayınca hastaneye gitti

Ortahisar ilçesine bağlı Değirmendere Mahallesi'nde ikamet eden Orhan Keskin, 5 gün evvel satın aldığı kuzusuna evinde bakmaya başladı.

Kısa bir süre sonra hastalanan kuzusunu tedavi ettirmek isteyen fakat veteriner bulamayan Keskin, dün saat 23.00 sularında Farabi Hastanesi'ne başvurdu.

Kuzusuyla acil servise başvurdu

'Karakız' ismini verdiği kuzusuyla acil servise başvuran Keskin'e, hastanede tıbbi sekreter olarak görev alan Turgay Bilgin adlı sağlık çalışanı yardımcı oldu.

Veteriner sağlık teknisyeni de olan Bilgin, muayene ettiği sevimli hayvan için Keskin'e bazı ilaçlar verdi.

Bilgin, gazetecilere, Orhan Keskin'in, hastanelerini arayarak hastalanan kuzusu için yardım talep ettiğini dile getirdi.

Hastane arkadaşlarının, veteriner sağlık teknikeri mezunu olduğunu bildikleri için Keskin'i kendisine yönlendirdiğini kaydeden Bilgin, Keskin'e ilk etapta veterinere ulaşması gerektiğini anlattığını belirtti.

"Hayvanda kullanmaya uygun ilaçlar verdim"

Bilgin, Keskin'e telefon üzerinden yardımcı olmaya çalıştığını aktararak, "Fakat bir türlü kuzuyu iyileşmeyince bir umut alıp hastaneye getirmiş. Hayvanın problemini sorduk, o anki koşullarda kullanılabilecek ilaçlardan verdim kendisine. Mesai başlar başlamaz yeniden bir veterinerle iletişim kurmasını söyledim. Hayvanın genel muayenesini gerçekleştirdim. Sindirim sistemi enfeksiyonu ve akciğer enfeksiyonu vardı." şeklinde konuştu.

"Ailemizin bir bireyi"

Sevimli kuzunun sahibi Orhan Keskin ise oğlunun isteği üzerine topladıkları hurda ve demirleri satarak kuzu satın aldığını anlattı.

Evlerinde büyüttükleri kuzuya adeta bebek gibi baktıklarını, hayvanın, evin bir bireyi olarak görüldüğünü dile getiren Keskin, kuzu hastalanınca çok üzüldüklerini söyledi.

Keskin, kuzusu ile ilgilenen sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, "Allah onlardan bin kere razı olsun. Sağlık çalışanının verdiği ilaçlardan sonra kuzum Allah'a şükürler olsun sağlığına kavuştu. Ben o sağlık çalışanının iyiliğini ömrüm boyunca unutmam." sözlerini sarf etti.















Yorumlar (0)