Soylu, Gaziantep'teki anons hakkında konuştu: Maksadını aştı

Gaziantep’teki bazı camilerden, PKK terör örgütüne yönelik operasyon yapılacağı için kimsenin sokağa çıkmaması yönünde yapılan anonslara ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Yalnızca küçük bir uyarı söz konusu olacakmış, biraz maksadını aşan bir duyuru yapılmış” dedi. 

YAŞAM 17.08.2022, 09:25
Soylu, Gaziantep'teki anons hakkında konuştu: Maksadını aştı

İçişleri Bakanı Soylu, Gaziantep’in Suriye sınırında yer alan camilerden yapılan anonsa ilişkin açıklamalarda bulundu. PKK terör örgütüne operasyon yapılacağını anons eden bölgedeki camiler, kimsenin sokağa çıkmaması çağrısında bulunmuştu. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, yapılmak istenen uyarının maksadını aştığını belirtti. Gaziantep Valiliği ise anons hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

“Sokağa çıkma yasağı gibi bir şey yok”

17 Ağustos 1999’da meydana gelen Marmara depreminin merkez üssü Gölcük’ü ziyaret ederek deprem şehitlerinin anıldığı programa katılan Bakan Soylu, burada Gaziantep’teki anonslara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gaziantep’te sokağa çıkma yasağı olmadığını belirten Bakan Soylu, “Vali Bey ile az önce konuştuk. Sokağa çıkma yasağı gibi bir durum söz konu değil. Yalnızca küçük bir uyarı söz konusu olacakmış, biraz maksadını aşan bir duyuru yapılmış. Sokağa çıkma yasağı gibi şey yok. Bu tip konularda kamu görevlilerinin de soğukkanlı hareket etmeleri gerekiyor. Bu da benim bir ikazım olsun. O bölgedeki kamu görevlilerini tenkit ettiğimi de belirtmek isterim” dedi. 

“Kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatılmıştır”

Konuyla ilgili bir açıklama da Gaziantep Valisi Davut Gül’den geldi. Karkamış ilçesindeki camilerden yapılan anonslar hakkında gerekli adımların atılacağını belirten Vali Gül, “Karkamış’ta bulunan camilerden yapılan anonslar maksadını aşmış olup, sokağa çıkma yasağı bir durum söz konusu değildir. Bölgemizde rutinin dışında bir gelişme yoktur. Bu konu hususunda sorumlu olan kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatılmıştır” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)