Soluk borusuna ekmek kaçan öğrencisini Heimlich manevrasıyla kurtardı

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, ders arasında tost yediği sırada soluk borusuna ekmek kaçan öğrenciyi öğretmeni kurtardı.

YAŞAM 11.12.2022, 13:40 12.12.2022, 13:55
Soluk borusuna ekmek kaçan öğrencisini Heimlich manevrasıyla kurtardı

Müjgan-Serkan Karagöz Ortaokulu 5/A sınıfı öğrencisi Hüseyin Kılıçdoğan, ders arasında kantinden tost aldı.

Boğazına ekmek kaçan öğrenciyi, öğretmeni kurtardı

Tostu yediği esnada ekmek parçası soluk borusuna kaçan küçük çocuk panik yaşadı.

Öğretmenler odasının kapısına kadar giden Kılıçdoğan, boğazını tutup yardım istedi.

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Emre Atıcı, çocuğun boğazına bir şey kaçtığını fark edince koşarak dışarı çıktı ve Heimlich manevrası yaptı.

Yapılan iki manevradan sonra küçük çocuğun soluk borusuna kaçan ekmek parçası çıktı. Kendini iyi hisseden Kılıçdoğan dersine geri döndü.

Atıcı, gazetecilere açıklama yaptı ve sağlık eğitiminin önemine değinerek, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce verilen sağlık eğitimine katıldığını aktardı. 

"Eğitimlerin faydasını gördük"

Eğitimin faydasını gördüklerini söyleyen Atıcı, "Bu konuda Bakanlığımız bizlere eğitim verdi. Geçen seneki eğitimimizde Heimlich manevrası anlatıldı. Eğitim esnasında bunları defalarca tekrarladık. Yani epey uzmanlaştığımızı söyleyebiliriz. Hemen görünce olaya müdahale ettim. Kesinlikle eğitim olmasaydı bugün yardım edemeyebilirdim. Yani açıkçası sadece bakabilirdim. Eğitimin önemini anlamış olduk" dedi.

Öğrenci Kılıçdoğan da boğazına kaçan ekmeği kendi imkanlarıyla çıkartamayınca öğretmenlerinden yardım istediğini söyleyerek, "Öğretmenin beni kurtardı. Çok teşekkür ediyorum. Şu an çok iyiyim." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)