Sakat oyuncuların durumu belli oldu: Galatasaray’ın doktoru tek tek açıkladı

Sarı-kırmızılı ekibin doktorluğunu yapan Yener İnce, sakatlığı olan futbolculardan Mathias Ross dışındakilerin ligin ikinci kısmında oynanacak karşılaşmalara yetiştirmeye uğraştıklarını ifade etti.

SPOR 11.12.2022, 13:56 11.12.2022, 14:01
Sakat oyuncuların durumu belli oldu: Galatasaray’ın doktoru tek tek açıkladı

2022 FIFA Dünya Kupası sebebiyle ara verilen Antalya kampında bulunan Galatasaray’ın doktoru Yener İnce, sakatlığı olan Hamza Akman, Mathias Ross, Emre Taşdemir, Milot Rashica, Mauro Icardi, Yunus Akgün ve Sergio Oliveria hakkında gazetecilere bilgilendirmeler sağladı.

Kondisyonerlerle çalışıyorlar

Hamza Akman'ın dış yan bağında bir yırtık meydana geldiğini ifade eden İnce, "Hamza’nın durumu şu an gayet iyiye gidiyor. Tedavi için gerekli olan süreç bitti. Şimdi de kondisyonerler ile beraber çalışıyor. Yaklaşık birkaç gün içerisinde ekiple çalışmalara başlayacaktır." dedi.

Milot Rashica'nın sakatlığı için çok fazla spekülasyon olduğunu söyleyen İnce, "Başakşehir karşılaşmasında bir darbe aldı. Bu nedenle kemik ödemi meydana geldi. Ağrısı var. Verimli bir idman sergileyemeyeceği için biz kenara çekmek durumunda kaldık. Hamza ile beraber çalışıyorlar. Şu an çok iyi bir durumda. O da Hamza gibi birkaç gün içerisine takımla beraber olacak." diye konuştu.

Emre Taşdemir'de ise arka adale sakatlığı olduğuna işaret eden İnce, "Tedavi süreci iyi geçen kişilerden birisi de Emre. Kendisi şimdi kondisyonerler ile çalışıyor. Birkaç gün içerisinde ekiple beraber çalışacaktır." ifadelerini kullandı.

Kampta ekipten ayrı çalışma sağlayan üç futbolcunun hazırlık karşılaşmalarında riske edilmeyebileceğini söyleyen Yener İnce, "Hazırlık karşılaşmalarında oynatılıp oynatılmaması hem teknik ekip hem de bizim görüşleri sonucu karar vereceğimiz bir durum. Bu noktada risk alınmayabilir. Tedavi süreçleri bitti ve gayet iyi haldeler." şeklinde görüş belirtti.

Icardi’nin tedavisi Arjantin’de devam ediyor

Tedavisi sürdürülen Sergio Oliveira'nın da kampa katılım sağlayacağını ifade eden aktaran Galatasaray ekibinin doktoru İnce, "Sergio'nun şu an için tedavisi iyi seyrediyor. Lige yetişmesi adına elimizden gelen ne varsa yapacağız. Mevcuttaki görüntü fazlasıyla olumlu. Günlük 8 saat kadar tedavi alıyor. Öte yandan dışarıda çalışmalarına devam ediyor. Kendisi buraya geliyor ve kampa katılım sağlayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Icardi'nin Emre'ye göre biraz daha fazla kas sakatlığı yaşadığını vurgulayan İnce, "Tedaviyi şu an ikiye ayırıyoruz. İlk kısımda yüksek fiziksel idmanlar vermiyoruz. Burada destek sağlayabileceğimiz bir konu değildi. Arjantin’de veya İstanbul'da olacaktı. Biz de daha rahat olacağını düşündük ve Arjantin'de kalmasını tercih ettik. İlk kısımdaki tedavi gayet iyiye gidiyor. Günlük olarak konuşma sağlıyoruz. Tedavisi bizlerin kontrolü altında gerçekleşiyor. İlk bölüm tamamlandıktan sonra Antalya’dan dönüşte yeniden görüşeceğiz. Duruma bağlı şekilde bizimle beraber olacak. Şu an bir problemi bulunmuyor" dedi.

İç yan bağında yaralanma bulunan Yunus Akgün'ün tedavisine erken başlandığını ifade eden İnce, oyuncuyu ligin başına yetiştirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Ross'un sağlık durumunun diğerlerine göre farklı olduğunu söyleyen Yener İnce, "Ross'un iç yan bağlarında kopma bulunuyor ancak tedaviye oldukça iyi bir yanıt verdi. Tahminlerimizin çok ilerisinde gidiyor. Oyuncumuz için 1 ay gibi bir süreye ihtiyacımız var. İlk zamanlar 2-2,5 ay gibi bir süreye ihtiyacımız bulunuyordu. Söz konusu sürenin ortasında sayılırız." diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)