Sivas'ta hayvansever kadın, engelli kedilere annelik yapıyor

Sivas’ta 'kedilerin annesi' olarak tanınan Gül Dursun, sokakta bulduğu yardıma muhtaç ve engelli 50’ye yakın kediye anne şefkatiyle yaklaşarak bakımlarını üstleniyor.

YAŞAM 03.05.2021, 01:16 03.05.2021, 15:51
Sivas'ta hayvansever kadın, engelli kedilere annelik yapıyor

Sivas kent merkezine bağlı Çayyurt Mahallesi'nde ikamet eden Gül Dursun, sokakta bulduğu yardıma muhtaç ve engelli kedilere adeta evlatları gibi bakıyor. 

Yardıma muhtaç kedilere bakıyor

'Kedilerin annesi' olarak da tanınan Dursun, yaşadığı binanın bodrum katında kediler için bir oda hazırladı. 

Dursun, 2 sene boyunca sokakta yardıma muhtaç veyahut zarar görmüş olan kedileri tespit ederek bulunduğu yerden alıp getiriyor. 

Tüm mama ve veteriner masraflarını kendi imkanları ve diğer hayvansever yurttaşların yardımıyla karşılayan hayvansever kadın, herkesin hayvanlara karşı daha duyarlı olmasını istedi. 

"Bana deli diyorlar"

Sahiplendirdiği kedileri tek tek takip ettiğini dile getiren Dursun, “Ben bu binanın 3. katında oturuyorum. Burayı kediler için hazırlamamdan dolayı polise şikayet ettiler. Polisler mal sahibi olduğum için herhangi bir şey yapmadı. Genellikle hamile ve engelli kedilere bakıyorum. Duyarlı vatandaşlardan yardım bekliyorum. An itibarıyla 50'ye yakın kedi var. Sahiplendiriyorum ama takibini de yapıyorum. Veteriner masraflarını da kendi gücüm yettiğince karşılamaya çalışıyorum. Bazı durumda da diğer hayvanseverlerden yardım bekliyorum. Bana deli yakıştırması yapanlar bile var."

"'Kedilerin annesi' diyorlar"

Kendisine 'kedilerin annesi' diyenler olduğunu dile getiren Dursun, “Bana 'kedilerin annesi' diyorlar. Kışın burada elektrikli soba yakıyoruz. Çok fazla elektrik faturası geliyor ama her şey bunlar için. Süt annelerimiz var. Dışarıda yavru kedi bulduğumuzda süt annelerimiz bakıyor. Yavrularımızı sahiplendirmeye çalışıyoruz. Sahiplendiremezsek de biz bakıyoruz." sözlerini sarf etti.

"En azından zarar vermesinler"

Bir diğer hayvansever Özlem Akbulut ise, “Gül ablaya yardımcı olmaya çalışıyoruz. Herkes bu konuda daha duyarlı olsun. İlgilenmiyorlarsa da zarar vermesinler." dedi. 

Yorumlar (0)