Şırnaklı çift hayvancılık geliriyle 35 ülke gezdi

5 çocuk sahibi Şırnaklı çift 35 ülke gezdi. Gezisini yalnızca hayvancılıktan kazandıkları gelirle finanse eden çift, farklı kültürleri tanımak ve kültürümüzü tanıtmak için geziye devam edeceklerini söyledi.

YAŞAM 26.10.2021, 10:07 27.10.2021, 09:23
Şırnaklı çift hayvancılık geliriyle 35 ülke gezdi

12 sene önce dünyayı dolaşma kararı alan 5 çocuk sahibi 51 yaşındaki Taybet ve 53 yaşındaki Feyzullah Artuç, her sene hayvancılıktan elde ettiği gelirle ülke ülke gezmeye başladı.

Aradan geçen zamanda Asya, Kuzey Amerika, Avrupa ve Afrika’da 35 ülkeyi gezen çift, 85 şehri de görme olanağı buldu.

Yeni insanlarla tanışmaktan ve yeni ülkeler görmekten mutluluk duyan aile, korona salgını döneminde tedbirlerini de alıp ülke seyahatlarinde bulundu.

“7 kıtadan 4 tanesine gittik”

12 sene önce komşu ülkelerimiz Suriye, İran ve Irak’tan dünya turuna başladıklarını söyleyen Artuç, “Küçük bir çocuğumuz yok, bu yüzden seyahat sıkıntısı yaşamıyoruz.” şeklinde konuştu.

Gezinin bütçesini hayvancılıktan elde ettikleri gelirle gerçekleştirdiklerini söyleyen Artuç, “Her sene 2-3 buzağı satıp gezinin parasını kazanıyoruz ve hayvanlardan elde ettiğimiz yağ, süt, peynirin de gelirini buna dahil ediyoruz. Şimdiye dek eşimle 35 ülkeyi gördük.” dedi.

Salgından dolayı bu sene gezilerin kısmi olarak kesintiye uğradığını söyleyen Artuç, “Bu sene sadece Ürdün ve Mısır’a gidebildik. Gelecek yıl Angola’ya da gideceğiz. Şimdiye dek 7 kıtadan 4 tanesine gittik.” şeklinde konuştu.

Amaçlarının farklı kültürler ve ülkeler görüp ufuklarını açmak olduğunu söyleyen Artuç, “Bir kez görmek, bin kere duymaktan iyidir diye bir sözümüz var. Biz de geziyoruz.” şeklinde konuştu.

“Kültürümüzü tanıyoruz”

12 sene önce eşiyle başladıkları seyahatle ülke ülke gezip yeni kültürler tanıdıklarını ve birçok ülkeye yöresel kıyafetleriyle gittiklerini dile getiren Taybet Artuç ise, “Yöresel kıyafetlerimizi giyerek kültürümüzü onlara tanıtıyoruz. Gittiğimiz ülkelerin meydanlarında halay çektiğimiz de oluyor. Bizleri gördüklerinde ilgiyle yaklaşıyorlar. Yemek ile ilgili sorunlar yaşayınca seyahatlerde hazırladığımız yemekleri yanımızda götürüyoruz.”

Yorumlar (0)