Siirt, 5 büyüklüğünde depremle sarsıldı!

Siirt'te 5 büyüklüğünde bir yer sarsıntısı meydana geldi. 

YAŞAM 03.12.2020, 09:23 03.12.2020, 10:52
Siirt, 5 büyüklüğünde depremle sarsıldı!

Siirt'te halkın paniğe kapılmasına neden bir deprem meydana geldi. Depreme ilişkin ayrıntıları AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) verdi.

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) tarafından yapılan açıklamada, Siirt'te saat 08.45'te 5.0 büyüklüğünde bir yer sarsıntısı kaydedildi.

Söz konusu depremin merkez üssü Kurtalan ilçesi olarak açıklandı. Yerin 20 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, vatandaşların korkuya kapılmasına neden oldu. 

AFAD: Olumsuz bir ihbar gelmedi

AFAD'ın (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) Twitter hesabından yapılan paylaşımda, 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından şu ana kadar olumsuz bir ihbarın gelmediği ve konuya ilişkin gelişmelerin takip edildiği bildirildi. Paylaşımda, Siirt'e geçmiş olsun dilekleri iletildi. 

Vali Hacıbektaşoğlu: Hasar yok

Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu'ndan söz konusu depreme ilişkin açıklama geldi. Vali Hacıbektaşoğlu, Siirt ve Kurtalan ilçe merkezinde hasar tespit edilmediğini duyurdu. Hacıbektaşoğlu, kırsalda ekipler tarafından araştırma yürütüldüğünü ifade etti. 

Karabağ köyünde hasar bildirildi

Kurtalan ilçesine bağlı Karabağ köyünde bulunan bazı evlerin tahribata uğradığı bildirildi. İstanbul'da yaşayan bir aileye ait olduğu öğrenilen bir evin duvarının çöktüğü fark edildi.

Öte yandan, Kurtalan ilçesinde bulunan Merkez Cami'nin minaresi de hasara uğradı. 

Yorumlar (0)