Seyahat kısıtlaması kalktı, büyük çay göçü başladı!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde alınan "seyahat kısıtlaması" kaldırılan çay üreticileri, hasat için yolculuklarına devam ediyor.

YAŞAM 20.05.2020, 12:05 20.05.2020, 12:10
Seyahat kısıtlaması kalktı, büyük çay göçü başladı!

Doğu Karadeniz'e çay göçü başladı. 

Doğu Karadeniz'de çay hasadı için seyahat izin belgesi alan çay üreticileri, memleketlerine gidişini sürdürüyor. 

İçişleri Bakanlığı’na başvuruda bulunan çay üreticileri, seyahat izin belgelerini aldı.

Çay üreticilerinin çoğu, İstanbul'dan kendi özel araçları ve otobüslerle yola koyularak sabah saatlerinden itibaren Karadeniz'e ulaşmaya başladı. Trabzon, Rize, Giresun ve Artvin il sınırlarında üst düzey tedbirler alındı.

Şehir girişlerinde takviye jandarma, polis ve sağlık ekipleri görevlendirildi. Girişlerde sağlık kontrolünden geçirilen üreticiler, bir hafta evlerinde karantina altında kalacak. Evlerinde kalanların temel gereksinimleri ise Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından karşılanacak. Ayrıca, marketlerden köy ve mahallelere servis gerçekleştirilecek.

Yola koyulan çay üreticileri, Samsun’un Havza ilçesinde uzun araç kuyrukları meydana getirdi. Samsun'un giriş noktası olan Havza'nın Teşvikiye kavşağında bulunan kontrol noktasında polis ekipleri, ilk olarak çay üreticilerinin ateşlerini ölçtü, ardından seyahat izin belgelerine baktı. Belgesi tam olan çay üreticilerinin geçişine müsaade edildi. 

Yorumlar (0)