Sevgilisiyle görüntülü görüşebilmek için akıllı telefon gasp etti!

Adana'da parkta oturan iki kişinin akıllı telefonunu tabanca ile tehdit ederek gasbettikleri iddiasıyla ekipler tarafından yakalanan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı, biri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

YAŞAM 29.11.2019, 11:24 29.11.2019, 11:26
Sevgilisiyle görüntülü görüşebilmek için akıllı telefon gasp etti!

Merkez Seyhan ilçesi Gülpınar Mahallesi Gülpınar Parkı'nda Adem (20), Yusuf (19) ve Serkan Dayan (17) birlikte vakit geçirdikleri sırada yanlarına biri silahlı 3 şahıs geldi.

Şüpheliler, tehdit ettikleri kuzenlerden Yusuf ve Serkan Dayan'ın cep telefonlarını gasbederek kaçtı.

Cep telefonu çalınan kişilerin ihbarı üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri araştırma başlattı.

100' yakın güvenlik kamerasının görüntülerini inceleyen ekip, şüphelilerden birinin bölgedeki bir cep telefonu bayisine girdiğini belirledi. Ekip, görüntülerden zanlının çaldığı cep telefonlarından birini şarj edip Barbaros Mahallesi'ndeki evine gittiğini tespit etti.

Eşkali belirlenen zanlı ekiplerin operasyonuyla yakalandı.

Gözaltına alınan Hüseyin E'nin (20) eylemi birlikte gerçekleştirdiği iddia edilen arkadaşları Abdullah B. (21) ve Ö.G. (17) de adreslerine düzenlenen operasyonla yakalandı.

Çalınan telefonlardan birini zanlıların kırıp attığı, diğerini ise Hüseyin E'nin bir süre kullanıp sattığı bilgisine ulaşıldı. Ekip, satılan telefona ulaşıp el koydu.

Zanlılardan Hüseyin E'nin ifadesinde olaydan bir süre önce Ordu'ya fındık toplama işinde çalışmak için gittiğini ve burada bir genç kızla tanışıp arkadaş olduğunu, Adana'ya döndüğünde kız arkadaşıyla görüntülü görüşmek istediğini fakat tuşlu cep telefonuyla bunu yapamayınca arkadaşları Abdullah B. ve Ö.G. ile akıllı telefon gasbetmek için plan yaptığını söylediği ileri sürüldü.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, adliyeye sevk edildi.
 

Yorumlar (0)