Seçimi boyama vaadiyle kazanan muhtar: “Göz boyamadık, ev boyadık”

YAŞAM 06.04.2024, 18:03 08.04.2024, 09:32 Melina Ay
Seçimi boyama vaadiyle kazanan muhtar: “Göz boyamadık, ev boyadık”

Bursa'da yerel seçimler öncesi yaşadığı köye, tüm evleri boyama vaadiyle muhtar adayı olan Necati Eren açık farkla muhtar seçildi. ‘Göz boyamadık, ev boyadık’ diyen Eren, “Seçim kaybeden belediye başkanları halka inip halka iç içe olabilselerdi şimdi durum çok farklı olurdu” dedi.

Bursa'da 31 Mart seçimlerinde, ikamet ettiği köyündeki tüm evleri boyama vaadi veren muhtar adayı, açık ara farkla zafer kazandı. Seçim öncesinde köyde 25 ev, bir okul ve 2 süt evini boyayan muhtar adayı, mazbatasını almadan boyadığı evlerin sayısını 30'a çıkardı ve köydeki camiyi de boyamaya başladı. Yamanlı Mahalle Muhtarı Necati Eren, "Göz boyamadık, ev boyadık" diyerek, "Seçimi kaybeden belediye başkanları halka inip, halka iç içe olabilselerdi, şimdi durum çok farklı olurdu" şeklinde konuştu.

“Rengarenk bir çiçek bahçesi yapacağım”

Seçimden önce yaptığı açıklamasında evleri boyamaya başladığını söyleyen Eren, “Köyümüzde boyanmadık ev bırakmamak amacıyla çıktığımız hizmet yarışında şuana kadar, 25 ev 1 okul ve 2 süt toplama evinin dış cephesini boyadık. Seçime kadar boyaya bildiğim kadar ev boyayacağım. Her gün 3 tane ev boyuyorum. Seçimden sonrada vaadimi yerine getirmek için kalan evleri boyayacağım. ‘Boyama!’ diyenin evini bile boyayacağım. Çünkü köyümü güzelleştirmek rengarenk bir çiçek bahçesine çevirmek, örmek köy yapmak için bu yola çıktım. Değişik başka projelerimde var onları da nasip olurda muhtar seçilirsem o zaman yapacağım" ifadelerine yer vermişti.

“Verdiğimiz sözleri tuttuk”

31 Mart yerel seçimlerinde köy nüfusunun yarısından fazlasının oyunu alan Necati Eren, diğer iki muhtar adayını açık farkla geride bırakarak zafer kazandı. Muhtarlık mazbatasını almadan çalışmalarına devam eden Eren, seçimden sonra da evleri boyamaya devam etti. Bu süre zarfında köy camisinin dış cephesini de boyayan Eren, köy sokaklarını Bodrum'dan getirdiği motosikleti ile dolaşıp evlerin eksiklerine bakarak son olarak Türk bayraklarını takmıştı.

Eren, "Biz göz boyamadık, ev boyadık. Seçim öncesi verdiğimiz tüm sözleri tuttuk. Bugüne kadar köyümüzde 30 ev, 1 okul, 1 cami ile 2 süt evi boyadık. Biz halkımızla iç içe olduk, onların yanına indik. Bugün seçim kaybeden belediye başkanları bizim yaptığımızı yapsa sonuç böyle olmazdı" dedi.

Yorumlar (0)