Radar kurnazlarının oyunlarına trafik polislerinden uygulamalı yanıt

Trafikte radara yakalanmamak maksadıyla araçlarına alüminyum folyo, CD ya da plakasına saç spreyi sıkan sürücülere, radar polislerinden uygulamalı cevap geldi.

YAŞAM 21.03.2021, 18:59 22.03.2021, 10:12
Radar kurnazlarının oyunlarına trafik polislerinden uygulamalı yanıt

Bazı araç sürücüleri tarafından trafikte gezici ya da sabit radarın sinyallerini olumsuz yönde etkilediğine inanılan alüminyum folyo, CD ve saç spreyi yöntemlerine, radar polislerinden uygulamalı cevap geldi. Aracın ön camlarına CD takarak sinyalleri yansıtmak, radyatörde sıcaklık meydana getirip sinyali bozmak maksadıyla ön kaputa alüminyum folyo yerleştirmek ve yine sinyali engellemek amacıyla plakaya saç spreyi sıkmak gibi doğru bilinen yanlışları, radar polisleri bir arabada deneyerek test etti. Sabit radar aracında bulunan emniyet güçleri, hızı 80 ila 90 kilometre arasında değişen test sürüşünün hızını net bir biçimde tespit etti.

"Boşuna kullanmasınlar"

Ülkemizin tek kadın radarı olarak da bilinen polis Fatma Yılmaz, radar cihazının çalışma algoritmasının farklılığına işaret etti. Yılmaz, “Kullandıkları hiçbir şeyin etkisi yok. Radar cihazının çalışma mantığı çok farklı, cihazımız kademeli sinyaller gönderiyor. Bahse konu sinyaller, aracın hava ile çarpışması sonucu meydana gelen sayısal veri ile ölçüyor." dedi.

“500 metreden görüyoruz”

Radarı fark edince ani frenlerle hızını düşüren sürücülere de seslenen Yılmaz, cihazının lenslerinin yüksek çözünürlükte olduğuna değinerek, “Sürücüler bizi gördüklerinde, biz onları çok önce görmüş oluyoruz. 500 metre uzaklıktaki aracın hızını tespit edebiliyoruz." ifadelerini kullandı.























Yorumlar (0)