Pratik Değişik Yemek Tarifleri

Hem pratik hem de değişik yemek tarifleri internetten sıklıkla yapılan aramalar arasında yer alır. Bu tarifler genellikle evde kolay bulunan malzemelerle hazırlanmakta olup birkaç dakika içerisinde tamamlanmaktadır.

YAŞAM 18.02.2021, 01:46
Pratik Değişik Yemek Tarifleri

En çok ilgi gören tariflere bakıldığında bunlar arasında karnabahar köftesi, domates soslu ton balığı, poşe somon tarifi, lokma tatlısı, patates gözlemesi, yumurtalı domates dolması, simit kebabı, ballı orman kebabı, patatesli kek, taze fasulye kızartması, iç pilavlı tavuk dolması, köfteli orman kebabı ve daha pek çok tarif yer almaktadır. Böylece akşama ne pişirsem sorusuna en güzel yanıtlar bulunabilir.

Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi

Genellikle pırasa yemekleri sebze ağırlıklı olmasıyla bilinir. Ancak algıyı değiştiren kıymalı pırasa yemeği hem lezzetli hem de farklı bir tariftir. Yaklaşık on dakika içinde hazırlanan yemeğin pişme süresi ortalama kırk dakikadır. Tarif için gerekli malzemeler;

- 4 sap büyük boy pırasa

- 150 gram kıyma

- 1 tatlı kaşığı domates salçası

- 2 adet orta boy havuç

- 1 yemek kaşığı pirinç

- 5 yemek kaşığı zeytinyağı

- Tuz

Kıymalı pırasa yemeği hazırlanışı için ilk olarak pırasalar temizlenir ve yuvarlak şekilde dilimlenir. Her bir dilimin iki parmak kalınlığında olması tavsiye edilir. Ardından havuçların kabukları soyulur ve onlar da aynı şekilde kesilir. Geniş bir tencerenin içerisinde zeytinyağı koyulur ve sürekli karıştırılarak kıyma pişirilir. Kıyma iyice piştikten sonra içine salça eklenir ve yaklaşık bir dakika kıymayla kavrulur. Ardından tencereye havuçlar koyulur ve bir iki dakika kadar kavrularak ilk diriliğini atması sağlanır. Son aşamada ise pırasalar ve yıkanmış pirinçler de tencereye koyulur ve üzerine tuz ile yemeğin üzerini bir parmak geçecek kadar su eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır ve yemek kısık ateşte pişirilir. Havuçlar ve pırasalar yumuşadığında yemek pişmiş olacaktır.

Yorumlar (0)