İki Kişilik Araba Oyunlarından Örnekler

En çok oynanan oyunlar kategorisinde yer alan araba oyunları modifiye, park etme, yarış, araba yıkama, taksi, tır ve buna benzer çeşitlere ayrılır.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.02.2021, 01:48
İki Kişilik Araba Oyunlarından Örnekler

İnternet üzerinden herhangi bir ücret ödemeden oynanabilen bu oyunlar kalite olarak farklıdır. Eğer görüntü daha gerçekçi olsun isteniyorsa 3D teknolojisi ile üretilen oyunlar da tercih edilebilir.

İki kişi ile oynanabilen oyunlarda oyuncunun biri klavye diğeri ise Mouse üzerinden oyuna katılabilir. Nasıl bir kombinasyon yapılacağı oyunun içeriğine göre değişecektir. Klavyeden oynanan standart araba oyunları için klavyede bulunan a,w,d ve s tuşları kullanılır. Eğer yetişkinlere özel olarak hazırlanmış profesyonel düzeyde ve kaliteli oyunlar oynanacaksa bunun için ekstra oyun kolları ve aksesuarlar da kullanılabilir.

Assetto Corsa

Parkurlar ve araçlar yönünden gerçekçi olan oyunda lazer tarama tekniği kullanılmıştır. Bu sayede Assetto Corsa son dönemlerin en iyi araba yarışı oyunları arasında kabul edilmektedir. Oyunda yarışın yanı sıra arabalar üzerinde modifiye yapma olanağı da vardır. Bu oyunu oynamak için konsol sahibi olmaya da gerek yoktur.

Gran Turismo 5

Hem pist hem de araç yönünden çok sayıda seçeneğe sahip olan Gran Turısmo görsel içeriğiyle de oyuncuların ilgisini çekmektedir. İçerdiği özelliklerle en iyiler arasında yer almayı başaran oyun seri olup uzun süre boyunca en çok tercih edilenler arasında yer alacağı düşünülmektedir.

Need For Speed

Araba yarışı denildiğinde çoğu yarış severin aklına gelen ilk oyunlardan biri need for speed olmaktadır. Özellikle bu seri içinde yer alan hot pursuit klasik yarış modu ile polisle kaçağı kesiştiren benzer modlar oyunu daha da heyecanlı hale getirmektedir. Bu oyun içinde yirmi üç tane farklı markaya ait araç vardır. Bu sayede oyunculara daha kolay ve zevkli bir oyun sunulmaktadır.

Yorumlar (0)