Polisi 400 metre kaputunda sürükledi

İzmir'de “dur” ihtarına uymayan sürücü, aracı durdurmak için kabuta tutunan polis memurunu 400 metre sürükledi.

YAŞAM 16.11.2019, 11:47
Polisi 400 metre kaputunda sürükledi

İzmir’de kontrol noktasında bulunan polisin “dur” ihtarına uymayan sürücü, aracıyla kaçmaya çalışınca kaputa asılan polis memuru, yaklaşık 400 metre sürüklendikten sonra sürücünün manevraları nedeniyle asfalta sert bir şekilde düşerek yaralandı.

İzmir’in Konak ilçesi Mustafa Kemal Sahil Bulvarında 14 Kasım gecesi meydana gelen olayda, denetim yapan trafik polisleri, Hakan Kolaylıoğlu yönetimindeki 35 SZ 966 plakalı otomobili durdurmak istedi. Önce yavaşlayan, sonra bir anda otomobili ile manevra yaparak kaçmaya çalışan sürücü Hakan Kolaylıoğlu, az kalsın bir polisin ölümüne neden oluyordu.

Alkollü olduğu iddia edildi

Kaçma girişimi sırasında bir polis memuru, sürücü Hakan Kolaylıoğlu’yu engellemek için aracın kaputuna tutundu ancak alkollü olduğu iddia edilen sürücü Hakan Kolaylıoğlu, polisi sürüklenmeye başladı. Yaklaşık 400 metre kaputta giden polis memuru, Hakan Kolaylıoğlu'nun manevraları ile bir süre sonra kaputa tutunamayarak yola savrulurken, sürücü Hakan Kolaylıoğlu ise kaçtı.

Polis memurunun durumu iyi

Çevredekilerin durumu ihbar etmesi üzerine bölgeye gelen sağlık görevlileri, polis memuruna ilk müdahaleyi yaptı. Daha sonra polis memuru, Dokuz Eylül Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis memurunun durumunun iyi olduğu bildirildi.

Polis memurunun yaşadığı dehşet anları ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Kayıtlarda polis memurunun otomobilin kaputuna tutunarak gitmesi ve düşmesi bulunuyor.

0,87 promil alkollü çıktı

Olaydan yaklaşık 4 saat sonra polis ekipleri tarafından yakalanan sürücü Hakan Kolaylıoğlu’ya yapılan kontrolde 0.87 promil alkollü olduğu tespit edildi. Çeşitli suçlardan çok sayıda kaydının olduğu ortaya çıkan sürücü Hakan Kolaylıoğlu, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar (0)