PKK operasyonunun ayrıntıları ortaya çıktı 

İstanbul’da 8 ilçede düzenlenen KCK/PKK operasyonunda Mehmet Sait Bor da dahil 7 şüpheli yakalandı. Operasyonun ayrıntıları, emniyet güçleri tarafından paylaşıldı. 

YAŞAM 09.06.2021, 09:59 09.06.2021, 12:14
PKK operasyonunun ayrıntıları ortaya çıktı 

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’daki 8 ilçede KCK/PKK operasyonu düzenledi. Operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HDP Beyoğlu İlçe Başkanı Mehmet Sait Bor da bulunuyordu.

Operasyon ve yakalanan 7 kişi hakkındaki bilgileri açıklayan emniyet kaynaklarına göre 6 sene önce Bahçelievler’de düzenlenen bombalı/molotof kokteylli saldırıya karışan terör örgütü üyeleri, gözaltına alınan 7 kişi arasında bulunuyor.



8 ilçede 12 adrese eş zamanlı operasyon

Soruşturma kapsamında 8 farklı ilçedeki 12 farklı adrese baskın yaptı. Eş zamanlı operasyonlarda yakalanan 7 kişiden bazılarının da Suriye Afrin’deki terör örgütü eylemlerine katıldığı ortaya çıktı. Suriye sınırından geçerek İstanbul’a gelen bu kişiler, kırsal alandaki örgüt yapılanmalarına eleman aktarmakla görevliydi.

Arama yapılan adreslerde örgüte ait pek çok yazılı ve dijital materyal ele geçirildi. Yakalananlar hakkında adli süreç başlatıldı. 

Yorumlar (0)