Almanya'da aşı krizi: 9 yaşındaki çocuğa Kovid aşısı yapan doktor kovuldu

Almanya'nın Bobingen kentinde bulunan aşı merkezinde çalışan bir doktor, aşı için gelen babasına eşlik eden 9 yaşındaki kız çocuğuna Kovid-19 aşısı yaptı ve yapılan incelemenin ardından kovuldu.

DÜNYA 09.06.2021, 10:07 10.06.2021, 10:58
Almanya'da aşı krizi: 9 yaşındaki çocuğa Kovid aşısı yapan doktor kovuldu

Almanya’da, aşı yönetmeliğine aykırı bir şekilde 9 yaşındaki bir çocuğa Kovid-19 aşısı yapan doktorun işine son verildi.

“Doktor hatasını kabul etti”

Yerel bir radyoya açıklama yapan baba, aşı kabininde otururken doktorun, o esnada kızına iğneden korkup korkmadığı şeklinde bir soru sorduğunu ve daha sonra aşıyı kızının koluna batırdığını belirtti. Bunun başta bir şaka olduğunu zannettiğini ifade eden baba, ardından doktorun BioNTech aşısını kızının koluna batırdığını belirtti.

Doktorun, yaptığı hatayı kabul ettiğini söyleyen baba, ayrıca özür dilediğini de dile getirdi.

Doktorun işine son verildi

Kızının, yapılan aşınının ardından hastanede gözetime alındığını ifade eden baba, şu an durumunun iyi olduğunu açıkladı. 

Bölgedeki Schwaben polisi ise söz konusu doktor hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı. Aşı merkezini işleten firmanın avukatı ise söz konusu çocuğun, aşılanması konusunda yüksek riskli bir hasta olarak varsayıldığını belirterek, olaydan hemen sonra doktorun işine son verildiğini açıkladı.

12 yaş üstü aşılaması başladı

7 Haziran’dan itibaren Almanya’da 12 yaş üstü çocukların Kovid-19 aşısı yaptırabileceği duyurulmuştu.

Yorumlar (0)