"Para verirsen kocanı kurtarırız" dolandırıcılığı

Sivas’ın Yenikarahisar köyünde yaşayan Nergis Kösedağ, kocasının cinayet işlediğini söyleyen ve kendilerini jandarma olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırıldı. 

YAŞAM 02.03.2021, 15:09 03.03.2021, 12:02
"Para verirsen kocanı kurtarırız" dolandırıcılığı

Sivas’ın Yenihisar köyünde ikamet eden Nergis Kösedağ, kendilerini jandarma olarak tanıtan dolandırıcılara 45 bin tl değerindeki altınlarını kaptırdı.

"Kocanı hapisten kurtaralım."

Telefonla arayan dolandırıcılar, "Kocan cinayet işledi. Evinde değerli eşyan var mı? Kocanı hapse girmekten kurtaralım" sözleriyle evli ve yaşlı kadını kandırdı. İlk başta söylenenlere inanmayan Kösedağ, daha sonra telaşa kapılıp dolandırıcılara, evde kızının düğününden kalma 45 bin tl değerinde bileziklerinin olduğunu söyledi.
Bu sözler üzerine harekete geçen dolandırıcılardan biri Nergis Kösedağ’ı telefonda oyalarken diğeri de taksiyle kadının evine gidip bileziklerini teslim aldı.



Bilezikleri dolandırıcılara teslim ettikten sonra Nergis Kösedağ, kocasının eve gelmesiyle büyük bir şok yaşadı ve evli çift hemen jandarmaya giderek şikayette bulundu. Durumun farkına varmakta geciken evli kadın, yaşananları şöyle aktardı:

"Telefonla beni arayıp, kocan bir cinayet işledi, karakola götürecekler sözleri üzerine benim kocam bir cinayet işlemez şeklinde cevap verdim." diyen yaşlı kadın, kocasının geleceği bahanesiyle dolandırıcıların, kendisini çok oyaladıklarını belirtti. Kocasıyla görüşmek istediğini söylemesine rağmen dolandırıcılar kendisini oyalamaya devam edince yaşlı kadın, telaşa kapıldığını söyledi. Bunun üzerine ısrarla kocasıyla görüşmek istediğini söyleyince "Biz gelip seni de götüreceğiz" dediklerini ifade etti. Daha sonra ise "Evde neyiniz var?" sorusuna evli kadın, "Hiçbir şeyimiz yok" yanıtını verdiğini ve bir daha "Hiç mi bir şeyiniz yok" diye sorduklarında ise "Ben de sadece kızımın düğününden altını kaldı onlar var." cevabını verdiğini aktardı. Bunun üzerine dolandırıcılar ise "Biz geleceğiz sadece 3 bilezik ile kimliğini alacağız. Resmini çekip göndereceğiz" diyerek harekete geçtiler.

"Spor ayakkabısını görünce dolandırıldığımı anladım." 

Dolandırıcıların sözleri üzerine büyük şok yaşayan Nergis Kösedağ, sözlerine şöyle devam etti:

"Telefonun başına geçip, beni kocamla görüştürün bilezikleri verdiğimi söyleyeceğim dedim. Onlar da ‘tamam teyzeciğim’ deyip telefonu kapattılar. Ben de öylece kaldım. Adam altınları aldı gitti. Peşlerinden gidince ayakkabılarına baktım ki spor ayakkabısı olduğunu fark ettim. Eyvah bunlar beni telefonda kandırdılar dedim. Jandarmaya şikayette bulunduk.”

Nergis Kösedağ’ın altın bileziklerini çalan dolandırıcılar, kayıplara karıştı.
 

Yorumlar (0)