Onlar altın günü de yapar kan bağışı günü de

Edirne’de kan stoklarının kritik seviyelerde olduğunu duyan kadınlar Tür Kızılayı’na destek olmak amacıyla kan bağışı günü etkinliği gerçekleştirdi.

YAŞAM 10.05.2021, 09:32 11.05.2021, 08:01
Onlar altın günü de yapar kan bağışı günü de

Ramazan ayı ve salgın dönemi sebebiyle Türk Kızılayı bünyesindeki kan stoklarının eridiğini bildirmesiyle harekete geçen kadınlar, kan bağışı için seferber olup Edirne’de bağış için gün düzenlediler.

‘15 dakikanı başkasının ömrüne ver’ sloganıyla yola çıktılar

Türk Kızılayı Edirne Şubesi tarafından ‘senin 15 dakikanı başkasının ömrüne ver’ sloganıyla başlatılan kan bağışı duyurusunu işiten Edirne’nin Medrese Alibey Mahallesi’nde oturan kadınlar şehrin tek kadın muhtarı unvanına sahip olan Medrese Alibey Mahallesi Muhtarı Nesrin Günay’ın öncülüğünde ‘kan bağışı günü’ etkinliği düzenlediler.

Türk Kızılayı tarafından kurulan iki ayrı çadıra akın eden Edirneli yüzlerce kadın bağışında bulundu. Kadınların bu duyarlı hareketine şahit olan erkeklerde çağrıya duyarsız kalmadı.

“Kan stoklarımız tükenmek üzereydi”

Koronavirüs salgınının başlaması ve gelinen süreçte kan stoklarının neredeyse tamamen tükenmek üzere olduğunu belirten Türk Kızılayı Edirne Şubesi Başkanı Kadir Çakay, “Kan stoklarımız neredeyse tamamen erimişti. Bir kişi kan bağışında bulunduğunda bunu bir başka canı kurtarmak için yatığı kadar aynı derecede kendisine de iyilikte bulunmuş oluyor. O sebeple kimse hiçbir zaman bir başkasına benim sana ihtiyacım olmaz demesin” dedi.

“Bu kana beklide en fazla sevdiklerimizin ihtiyacı olabilir”

Yönettiği Mahalle halkına çağrıda bulunup kan bağışı seferberliğinde en önde rol alan Medrese Alibey Mahallesi Muhtarı Nesrin Günay, “Bugün belki bizlerin bu kanlara ihtiyacı olmayabilir fakat yarın en sevdiklerimiz bu kanlara ihtiyaç duyabilir. O sebeple kan bağışını sadece kendimiz için değil, insanlık ve sevdiklerimiz içinde düşünmeli ona göre duyarlı hareket ederek düzenli olarak kan bağışlarımızı yapmalıyız” dedi.

“Kendimi borçlu hissedip bende geldim”

Kanser hastası olan eşinin vefat etmeden 2 yıl önce ona lazım olan 28 ünite kan bağışında bulunulduğunu hatırlayıp kendisi de bu duyuruya kayıtsız kalamayan Hacer Abacı, eşine yapılan iyiliklerin karşılığı olarak kendisinin de kan bağışı günü etkinliğine katılarak bağışta bulunduğunu söyledi.

Yorumlar (0)