Cami duvarına "Selamün aleyküm" yazdı, gözaltına alındı!

Antalya'da boyaya batırdığı ellerinin iziyle cami bahçesindeki duvarlara selam veren el baskısı yapıp “Selamün aleyküm” yazdığı için gözaltına alınan genç serbest bırakıldı. Genç, Allah'ın selamını yaydığımız için şikayet ediyorlar, diyerek kendisini savundu.

YAŞAM 10.05.2021, 09:32 11.05.2021, 08:01
Cami duvarına "Selamün aleyküm" yazdı, gözaltına alındı!

Bahçe duvarları iki ay önce boyanmış olan Antalya Muratpaşa ilçesi Güvenlik Mahallesi'ndeki Çallıoğlu Camii'nin temizlik ve bahçe işlerine yardım eden Kemal D. (28), çocuklarla beraber caminin bahçe duvarlarına boyalı ellerle selam veren el baskıları yapmaya başladı. 

İmam şikayet etti

Durumu gören cami imamı Ümmet Akbaş Kemal D.'ye yapmaması konusunda uyardı. Uyarıyı ciddiye almayıp boyama işine devam eden Kemal D., duvarın yarısını boyaya batırılmış ellerle süslerken diğer yanına da “Selamün Aleyküm” yazdı. 

Sabah namazı için camiye gelen imam duvarın son halini görünce şaşkınlık yaşadı. İmam Ümmet Akbaş, genci, polise şikayet etti. İhbar sonrası olay yerine gelen polis ekipleri, genci gözaltına aldılar. Cami bahçesinin duvarını boyayan Kemal D., emniyetteki ifadesinden sonra serbest bırakıldı.

“Şikayet Allah’ın selamını yayıyoruz diye”

Kemal D. olay yerinde imam ve gazetecilere, “Güzel olmamış mı bir söyleyin. Geldiğimde burası çöplüktü. Millet birbirine Allah'ın selamını vermiyordu. Allah'ın selamını yayıyoruz diye bizi oraya buraya şikayet ediyorlar. Allah'ın evinde bir gün selam vermiyorlar. Bu ayıp bir şey. Hocadan da şikayetçiyim, iki tarafta da elim yakasındadır” diye konuştu.

Yorumlar (0)