Önce dolandırdılar, sonra özür mesajı attılar!

İnternet üzerinden satış yaparak kazanç elde etme vaadi ile binlerce kişiyi dolandıran şirket, ofisi kapatarak kayıplara karıştı. Kapatılan ofisin camlarını ve kapılarını tekmeleyen mağdur vatandaş, dolandırılan bir vatandaş, "Öyle bir konuşuyorlar ki adamı dövmeye bile gitsen bir daha dolandırır, öyle yollarlar. Bedava peynir, gerçekten de sadece peynir kapanında oluyormuş." dedi.

YAŞAM 01.08.2022, 17:38 02.08.2022, 17:41 Hakan Öksüz
Önce dolandırdılar, sonra özür mesajı attılar!

İnternet üzerinden yapılan dolandırıcılıkların ilginç bir örneği Ballıkesir'de yaşandı. Bir internet sitesi üzerinden elektrikli motosiklet ve bisiklet satarak kazanç elde etmeyi vadeden ve bunun karşılığında üyelik için para toplayan dolandırıcılar, binlerce kişiyi tuzağa düşürdü. İnternet üzerinden satış yaparak para kazanabilecekleri vaadi ile 25 bin kişiden "katılım ücreti" adı altında ücret toplayan paravan şirket, tası tarağı toplayarak kayıplara karıştı.

"Sizi dolandırdık, özür diliyoruz"

Dolandırılan vatandaşlardan biri, şirketin Balıkesir'de bulunan ofisine gitti. Ofisin kapatıldığını gördükten sonra sinirlerine hakim olamayan vatandaş, ne varsa kırdı döktü. Ofisin kapılarını ve camlarını tekmeleyen mağdur, başına gelenleri anlattı. Sabah telefonuna gelen mesajla şoke olduğunu söyleyen öfkeli vatandaş, "Sabah dalga geçermiş gibi bir mesaj gönderdiler. 'Sizi dolandırdık, özür diliyoruz.' yazıyordu. Sinirden ofise gittim, ne varsa kırdım döktüm. Dükkanın sahibinin olayla alakası yok. Onunla anlaştık, zararını karşılayacağım." ifadelerini kullandı.

"Ben olmasam başkası camı çerçeveyi indirecekti"

Kendisi dâhil çok sayıda kişinin güzel ümitlerle kandırıldığını kaydeden mağdur vatandaş, "Öyle bir konuşuyorlar ki sizi ele geçiriyorlar. Adamı dövmeye bile gitsen bir daha dolandırır, öyle yollarlar. Bu çenelerle para kazanıyorlar zaten. Ofise yüzden fazla kişi geldi. Ben yapmasam başka birisi camı çerçeveyi indirecekti. Buradaki polis abinin dediği çok doğruydu. Bedava peynir, gerçekten de sadece peynir kapanında oluyormuş." dedi.

Yorumlar (0)