Maymun çiçeği yayılıyor... Asya'da ilk ölüm

Hindistan'da maymun çiçeği virüsü sebebiyle ilk defa bir kişinin yaşamını yitirmesiyle Asya'da ilk ölüm kayıtlara geçmiş oldu.

DÜNYA 01.08.2022, 18:15
Maymun çiçeği yayılıyor... Asya'da ilk ölüm

Kerala Eyaleti Sağlık Bakanı Veena George, gerçekleştirdiği basın toplantısında, 22 yaşında olan bir erkekte, 19 Temmuz tarihinde BAE'de (Birleşik Arap Emirlikleri) bulunduğu esnada maymun çiçeği virüsü görüldüğünü belirtti.

George, bahse konu şahsın rahatsızlığı hakkında yetkililere bilgilendirme yapmadan 21 Temmuz tarihinde Kerala eyaletine geldiğini ifade etti.

Bahse konu şahsın, lenf bezlerinin şişmesi ve yüksek ateş şikayetiyle 27 Temmuz tarihinde hastaneye başvurduğunu kaydeden George, gencin bedeninde döküntü olmadığını, bu sebeple de doktorların maymun çiçeğinden şüphelenmediğini söyledi.

Hastanın durumunun kötüye gitmesi üzerine solunum cihazına bağlandığını, ailesinin ise 30 Temmuz tarihinde yetkililere, evlatlarında maymun çiçeği virüsü görüldüğünü ifade ettiğini aktaran George, hastanın aynı gün can verdiğini duyurdu.

Asya'da ilk ölüm

Kerala Sağlık Bakanı George, bu şahsın ölümüyle Hindistan'da maymun çiçeği virüsünden kaynaklanan ilk ölümün kayıtlara geçtiğini dile getirdi.

Ölümünün ardından gençten alınan örneklerde de maymun çiçeği virüsü tespit edildiğini kaydeden George, gençle teması olan 20 kişinin ise tecrit edildiğini ifade etti.

George, 14 Temmuz tarihinde virüsün ülkede ilk defa görüldüğü şahsın sağlığına kavuştuğunu belirtti.

Bu ölüm, söz konusu virüs sebebiyle Asya kıtasında ilk, Afrika kıtası dışında ise dördüncü ölüm olarak kayıtlara geçti.

Hindistan'da şu ana dek üçü Kerala'da olmak üzere dört maymun çiçeği vakası görülmüştü. 

Yorumlar (0)