Önce deprem, sonra sel vurdu! Vatandaş perişan...

İki büyük depremle sarsılan Bingöl'ü şimdi de sel vurdu. 

YAŞAM 18.06.2020, 09:29
Önce deprem, sonra sel vurdu! Vatandaş perişan...

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gerçekleşen 5,7 ve 5,6 büyüklüğündeki iki büyük depremin etkisi henüz geçmemişken, bu defa vatandaşlar Solhan ilçesinde sel felaketi ile karşı karşıya kaldı.  

Akşam saatlerinde Solhan ilçesinde sağanak etkisini gösterirken, söz konusu ilçede yer alan Arakonak beldesinde iki derenin taştığı görüldü.

Sel sularının getirdiği taş ve çamurun Karşıyaka Mahallesi'nde yolları kapattığı fark edildi. 

Ahır ve evler hasara uğradı

Yaşanan sel felaketinin ardından yapılan ilk tespitlere göre, 30'a yakın ahır, 10 ev, bir araç, samanlık ve bazı ekili alanlar hasara uğradı. Bölgede iş makineleri ile gerçekleştirilen çalışma sonucu kapanan yolların kısmen açıldığı görüldü. 

"Can kaybı ve telef olan hayvan yok"

Bingöl Valiliği, yaşanan sel felaketine ilişkin açıklamada bulundu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, saat 18.40'ta Solhan ilçesinde yer alan Arakonak beldesinde yoğun sağanağa bağlı sel baskını gerçekleştiği ve yapılan ilk tespitlere göre herhangi bir ölüm ya da telef olan hayvanın bulunmadığı ifade edildi. 

Açıklamada, bölgede ekiplerin hemen harekete geçerek, hasar tespiti ve alan temizleme çalışmalarını yürüttüğü bildirildi. 

"Bahçe, tarla ve bostanlar ciddi anlamda hasara uğradı"

Belde Belediye Başkanı Mustafa Döner, söz konusu sel felaketi nedeniyle 10 konut ile birlikte yaklaşık 30 ahır ve samanlık gibi yerlerin zarar gördüğünü, ayrıca vatandaşlara ait bahçe, tarla ve bostanların da ciddi derecede hasara uğradığını kaydetti.

Belde Belediye Başkanı Döner, sel felaketinin hemen ardından yetkili birimlere durumun bildirildiğini ve yardım isteğinde bulunulduğunu belirterek, ölüm gerçekleşmemesinin kendilerini mutlu eden tek şey olduğunu aktardı. 

Döner, yalnızca meydana gelen maddi hasarların üzücü olduğunu, kaymakam ile birlikte sahada gerekli olan çalışmaları gerçekleştirdiklerini, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), DSİ (Devlet Su İşleri) ve TEDAŞ (Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ) İl müdürlüklerinin bölgeye gelerek gerekli çalışmaları yürüttüklerini belirtti.

Yorumlar (0)