Okul servisinde skandal! 34 öğrenci taşındı

Adana'da 17 kişilik okul taşıtında 34 öğrencinin taşındığı ileri sürüldü. Öğrencilerin servisten inişini görüntüleyen velilerden biri, çocukların bir çuvala doldurulurcasına taşındığını ve insani şartlarda getirilip götürülmeleri gerektiğini söyledi. 

YAŞAM 13.12.2019, 10:52
Okul servisinde skandal! 34 öğrenci taşındı

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Güzelevler Mahallesi'nde bulunan Prof. Dr. Salih Öven İlkokulu'na iki çocuğu giden Z.E. (41), okul önünde servisten inen öğrencileri cep telefonu ile görüntüleyip tek tek saydı. 

17 kişilik olduğu ifade edilen okul taşıtında 34 öğrencinin inmesi nedeniyle şaşkınlığa uğrayan Z.E., servis şoförü ve hostese tepki göstererek, "Bu araçta bu kadar öğrenci taşınır mı?" dedi. Z.E., çektiği görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. 

Servis şoförleri tarafından eşi Z.E.'nin tehdit edildiğini belirten Veli Ege, okulun tüm taşıtlarının normal sayıdan fazla öğrenci taşıdığını ve öğrencilerin oldukça kalabalık yolculuk ettiğini kaydetti. 

"Tek isteğim insani şartlar altında taşınmaları"

Veli Ege, iki çocuğunun da aynı okulda eğitim aldığını ve bir süre okula servisle gidip geldiklerini aktardı. Servislerin çok kalabalık olduğunu görmesinin ardından çocuklarını okula kendi imkânları dâhilinde götürmeye karar verdiğini kaydeden Ege, "Biz görüntü çekiyoruz diye servis şoförleri ve hostesleri tepki gösterip, saldırdı. Yazıktır bu çocuklara. Bir aracın içinde o kadar çocuk taşınır mı? 5 senedir aynı şekilde çuvala doldururcasına getirip götürüyorlar öğrencileri." ifadelerini kullandı.

Tek isteğinin çocukların okula gidip gelirken insani şartlar altında taşınması olduğuna dikkat çeken Ege, "Kimseyle başka bir sorunumuz yoktur." diye konuştu.

"Gördüğüm manzara karşısında çok üzüldüm"

Okuldan çocuklarını almak için gittiğinde servisin kapıya yaklaşarak öğrenci indirdiğini ve 17 kişilik servisten 34 öğrencinin çıktığını belirten Z.E., gördüğü manzara karşısında hem üzüldüğünü hem de şaşkınlığa uğradığını kaydetti.
 

Yorumlar (0)