Yanardağ faciasında 2 kişinin daha cesedi bulundu!

Yeni Zelanda’daki volkan patlamasında 2 kişinin daha cansız bedeni bulundu. Aranan 8 kişinin de hayatını kaybettiği belirlendi.

DÜNYA 13.12.2019, 10:47
Yanardağ faciasında 2 kişinin daha cesedi bulundu!

Yeni Zelanda’daki Whakaari Yanardağı'nın patlamasıyla bölgede mahsur kalan 8 kişiden 2’sinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Böylece kayıp olan tüm cesetlere ulaşılmış oldu.

Yanardağ patladığı esnada bölgede olan 47 kişiden 24’ünün Avustralya, 9’unun ABD, 5’inin Yeni Zelanda, 4’ünün Almanya, ikisin Çin, ikisinin İngiltere ve birinin ise Malezya vatandaşı olduğu tespit edildi.

30 yaralıdan 20’sinin durumu ağır!

Olayın ardından 47 kişiden 39’u  yaralı olarak kurtarılmış, 8 kişi ise mahsur kalmıştı. Yaralı kurtarılanlardan 6’sı tedavi gördükleri hastanelerde ölmüş, 3 kişi de taburcu edilmişti. Hastanelerde tedavi gören 30 yaralıdan 20’sinin durumu ağır!

Cesetlerin bulunmasının ardından Başbakan Jacinda Ardern "Aktif olan volkanik bir bölgeyi insanların ziyaret etmesine neden izin verildi? Bu cevaplanmalı ve cevaplanacak. Ancak şimdi bulunduğumuz duruma saygı göstermeliyiz. Aileler sadece sevdiklerini geri alıyorlar" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)