Niğde'deki papağan 'Paşa', İhlas Suresi'ni okuyor

Niğde’de yaşamını sürdüren Kuddusi Issı, yaklaşık olarak 500 kelime konuşan ve dua okuyan 'Paşa' adlı papağını 14 senedir omzunda taşıyor.

YAŞAM 22.02.2021, 21:00 23.02.2021, 16:58
Niğde'deki papağan 'Paşa', İhlas Suresi'ni okuyor

Niğde'nin Bor ilçesinde kuruyemiş dükkanı olan Kuddusi Issı, “Papağan bizde bir evlat, bir arkadaş, bir hayvan sevgisidir. Papağan bağımlılık yaratıyor. Kendisini sevdirmek için cilve yapıyor. İkimiz de birbirimizden vazgeçemiyoruz." dedi.



"İnsandaki huylara sahip"

"14 senedir bu papağan benim omzumda duruyor." diyen Issı, "Nereye gidersem yanımda. Sabah kalkınca, 'Baba, dükkana gidelim.' diyor. 'Ayaklarım üşüdü, eve girelim.' diyor. Adeta bir insan gibi. Sahiplenme, kıskanma ve sadakat özelliklerine sahip. Yaklaşık olarak 500 kelime biliyor. Konuşuyor, sohbet ediyor, ilahı okuyor, zikir çekiyor. Bizim için evlattan farksız." şeklinde konuştu.



"İlgilenmediğimde küsüyor"

Issı, papağanın eşini ve torunlarını kendisinden kıskandığını dile getirerek, “Genellikle bizim kullandığımız kelimeleri kapıyor. Asla küfür etmiyor. Onun kendi dünyası var. Bizimle kahvaltı yapıyor, yemek yiyor. İstediği bir şey olunca işaret ediyor. İlgilenilmediğinde hemen küsüyor. Eşimi ve torunlarımı kıskanıyor. Torunlarımı sevdiğimi görünce, gidip onlara zarar vermeye çalışıyor. O ailemizin bir bireyi." dedi.

Yorumlar (0)