Muş’ta domuz saldırısına uğrayan yaşlı adam ölümden döndü

Muş’ta mantar toplamak için ormanlık alana giden 60 yaşındaki yaşlı adam, domuz saldırısına uğradı. 

YAŞAM 21.05.2022, 10:00 22.05.2022, 10:29
Muş’ta domuz saldırısına uğrayan yaşlı adam ölümden döndü

Varto ilçesinde yaşayan ve mantar toplamak için düzenli olarak ormanlık alana giden 60 yaşındaki Celal Apak, önceki gün bir kez daha tek başına evden çıktı. Mantar topladığı esnada domuz saldırısına uğrayan yaşlı adam, pek çok bölgesinden yaralanarak kanlar içinde kaldı. 

Domuz saldırısına uğradıktan sonra akrabalarını aradı

Telefonuna sarılarak akrabalarından yardım isteyen Celal Apak, yaralı olduğunu belirtti. Yaşanan durum üzerine jandarmaya koşan Celal Apak’ın yeğeni Bülent Apak, kendilerinden yardım istedi. Zorlu coğrafyada olay yerine hızla ulaşmayı başaran ekipler, Celal Apak’ı kanlar içinde yerde yatarken buldu. Kısa bir süre sonra bölgeye ulaşan 112 ekipleri eşliğinde ambulansa bindirilerek Varto Devlet Hastanesi’ne götürülen yaşlı vatandaş, daha sonra ameliyat edilmek üzere Muş Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. 

Yaşlı adamın vücudunda derin yaralar oluştu

Yapılan incelemelerde Apak’ın karın bölgesi başta olmak üzere pek çok yerinde yaralanma tespit edildi. Başarılı bir operasyon geçiren Celal Apak’ın sağlık durumunun iyi olduğu ve taburcu edileceği günü beklediği duyuruldu. 

“Amcam kanlar içinde yerdeydi ve durumu ağır görünüyordu”

Amcasından telefon gelince büyük bir panik yaşadıklarını dile getiren Bülent Apak, “Amcam sık sık mantar toplamaya giderdi. Yine tek başına ormanlık bölgeye gittiği sırada domuzlar saldırmış. Bizi aradı. Panikle hemen jandarma karakoluna koştum. Kendilerine durumu anlattım, sağ olsunlar hemen yardımcı oldular. Onların aracıyla bölgeye gittik. Amcam kanlar içinde yerdeydi ve durumu ağır görünüyordu” dedi. 

“Başta jandarma ve sağlık personellerimiz olmak üzere herkesten Allah razı olsun”

Celal Apak’ın ilk olarak Varto Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını belirten Bülent Apak, “Biz olay yerine vardıktan kısa bir süre sağlık ekipleri de geldi. Olay yerinde ufak bir müdahaleden sonra hemen Varto Devlet Hastanesi’ne kaldırdılar. Oraya da inceleme yapılarak ameliyata karar verildi. Ameliyat için de Muş Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Şu an durumunun iyi olduğu açıklandı. Ameliyatı son derece başarılı geçmiş. Başta jandarma ve sağlık personellerimiz olmak üzere herkesten Allah razı olsun. Herkese minnettarız. Artık taburcu olacağı günü bekliyoruz. Çok endişeli ve zorlu bir süreci atlattık. İnşallah hastanedeki işlemlerimizi de tamamlayıp normal hayatımıza döneceğiz” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)