Minibüsçüler isyanda: Metrobüste koronavirüs yok mu?

İstanbul'un Maltepe ilçesinde fazla yolcu aldığı gerekçesiyle ceza kesilen minibüs şoförü, metrobüs ve metrolar için aynı prosedürün uygulanmadığına dikkat çekti. Söz konusu şoför, "Diğer toplu taşıma araçlarında koronavirüs yok mu?" diyerek isyan etti. 

YAŞAM 09.11.2020, 10:25 09.11.2020, 10:28
Minibüsçüler isyanda: Metrobüste koronavirüs yok mu?

İstanbul'da toplu taşıma araçlarına yönelik yeni tip koronavirüs (Covid-19) denetimleri devam ediyor.

Polis ekipleri, yine söz konusu denetimlerini sıkı bir şekilde gerçekleştirdi. Söz konusu ekiplerin, hem Anadolu hem de Avrupa yakasında taksi, otobüs ve dolmuşları denetledikleri görüldü. 

Denetimler sırasında toplu taşıma araçlarında mesafe, maske ve temizlik kurallarına riayet edilip edilmediği kontrol edildi. Öte yandan, sürücülerin evrakları da denetlendi. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine riayet etmeyen sürücülere ve yolculara gereken yaptırımlar uygulandı. 

Maltepe'nin Zümrütevler Mahallesi'nde gerçekleştirilen denetimler esnasında polis ekipleri, yolcuların sosyal mesafeyi korumaları gerektiği konusunda uyardı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) denetimleri kapsamında durdurulan bir minibüste fazladan 4 yolcu aldığı görüldü. Söz konusu minibüsün sürücüsüne ceza kesildi. 

"Diğer toplu taşıma araçlarına neden bakılmıyor?"

Hacı Selman isimli şoför, fazla yolcu aldığı gerekçesiyle işlem uygulandığını belirterek, okula giden öğrencileri almak zorunda olduğunu ifade etti. Ceza kesilmesine isyan eden şoför, "Keşke öğrencileri de almasaydım." dedi.

Metrobüs ve metrolar için aynı prosedürün uygulanmadığına dikkat çeken Hacı Selman, "Diğer toplu taşıma araçlarında koronavirüs yok mu?" diye sordu.

Hacı Selman, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yalnızca minibüslerde kapılmadığını ifade etti. 

"Suçlu ben miyim?" 

Fazladan 6 yolcu aldığı için ceza kesilen Taylan Yıldırım isimli minibüs şoförü, hem kendilerinin hem de yolcuların bu durumdan rahatsız olduklarına dikkat çekti. Taylan Yıldırım, sürekli ceza kesilmesine tepki göstererek, "Suçlu ben miyim?" diye isyan etti.

Yorumlar (0)