Meteoroloji’den ‘pazartesi’ uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 Eylül 2022 Cumartesi gününe ilişkin hava durumu tahminlerini paylaştı. Hafta sonu ülke genelinde güneşli bir hava beklenirken, pazartesi günü ise Rusya üzerinden gelecek olan yeni soğuk hava dalgasının tüm yurdu etkilemesi bekleniyor. 

YAŞAM 10.09.2022, 09:18
Meteoroloji’den ‘pazartesi’ uyarısı!

Meteoroloji’den alınan son verilere göre, bugün yurt genelindeki hava sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Yurdun kuzey kesimlerinde bugün hava güneşli ve az bulutlu olacak. Rüzgârın ise gün içinde genellikle batılı ve kuzeyli yönlerden esmesi bekleniyor. Açıklanan son verilere göre Türkiye, hafta sonunu güneşli ve az bulutlu bir hava ile geçirecek. Yağışlı ve serin havanın bugünden itibaren etkisini kaybetmesi beklenirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden pazartesi gününe ilişkin yeni bir uyarı geldi. 

Rusya üzerinden soğuk hava dalgası geliyor

Paylaşılan son verilere göre pazartesi günü Rusya üzerinden büyük bir soğuk hava dalgası Anadolu’ya yayılacak ve yurt genelinde etkisini hissettirecek. Pazartesi gününden itibaren birçok bölgede hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesi bekleniyor. Rusya üzerinden gelecek olan soğuk hava dalgasının özellikle pazartesi, salı ve çarşamba günleri etkisini hissettireceği bildirildi.

Yorumlar (0)