Meteoroloji’den 13 ile uyarı: Sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu paylaştı. Buna göre, yurt genelinin sağanak yağıştan etkileneceği tahmin edilirken 13 il adına sarı kodlu uyarıda bulunuldu.

YAŞAM 12.05.2023, 08:39
Meteoroloji’den 13 ile uyarı: Sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen son incelemelere göre, yurt genelinin çok ve parçalı bulutlu, Balıkesir tarafları, Marmara'nın doğusu ve İç Ege ve İzmir kesimi, Akdeniz'in iç bölgeleri, Güney Doğu Anadolu, Doğu Anadolu, Karadeniz ve İç Anadolu’nun gök gürültülü ve aralıklı sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli sağanak geliyor

Yağışların, Denizli, Konya, Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir tarafları ile Adıyaman, Tokat, Bursa, Giresun, Ordu, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Tunceli, Sivas, Kayseri, Ankara, Isparta ve Burdur tarafları ile Trabzon'un batı ilçelerinde bölgesel şekilde kuvvetli görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara’nın Kuzeydoğu tarafından kuvvetli biçimde esmesi bekleniyor.

Sıcaklıklar ve rüzgar

Hava sıcaklıklarının, ülke genelinde mevsim normallerinde, İç Ege doğusu ve güneyinde ise mevsim normallerinin 4 ila 6 derece düşük olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın yurdun doğusu ve güneyinde güneyli, diğer bölgelerde ise kuzeyli taraflarından hafif, ara sıra orta şiddette, Doğu Anadolu ile Marmara Bölgesinin batısında bölgesel biçimde kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

13 ile sarı kod

Meteoroloji 13 il adına sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarı verilen kentler ise şu şekilde: Uşak, Tunceli, Sivas, Kahramanmaraş, Malatya, Konya, Kayseri, Isparta, Elazığ, Denizli, Burdur, Afyonkarahisar ve Adıyaman.

Yorumlar (0)