Kenya'da "açlık tarikatı" soruşturması: Bilanço artıyor

Kenya'da tuttukları ölüm orucu sebebiyle yaşamını yitirdiği belirlenen kişilerin sayısı 145'e yükseldi.

DÜNYA 12.05.2023, 09:03 14.05.2023, 08:54
Kenya'da "açlık tarikatı" soruşturması: Bilanço artıyor

Müritlerini “ölüm orucu” tutmaları için yönlendirerek hayatlarını kaybetmelerine neden olan "açlık tarikatı" incelemesinde toplu mezar arama faaliyetlerinde yeni cesetler bulundu.

Organ ticareti şüphesi

Tarikat lideri Paul Mackenzie'nin “terör” sebebiyle suçlandığı belirtilirken, Kıyı Bölge Komiseri Rhoda Onyancha, inceleme sırasında yeni cansız bedenler bulunduğunu aktardı.

Tarikatın bulunduğu Malindi kasabasında mevcutta 500'den çok insanın kayıp olduğu belirtiliyor. Diğer bir taraftan, organ ticareti endişesinin Kenya basınında birden fazla kez geçmesi sebebiyle gerçekleştirilen incelemelerde, bazı üyelerin organlarının çıkarılmış olduğu belirlenmişti.

Otopsiler sırasında bazı çocukların ise havasızlıktan yaşamını yitirdiği tespit edilmişti.

Tarikatın lideri Mackenzie, incelemenin ilk zamanlarında ekiplere 1000 kişinin cansız bedenine ulaşacaklarını ifade etmişti.

“Hz. İsa’ya kavuşma” vaadi

Good News International Kilisesi Papazı Paul Mackenzie Nthenge'nin, çevresindeki kişilere aç kalmaları durumunda Hz. İsa'nın yanında gitme vaadinde bulunduğu belirtilmişti.

Nthenge'nin yakalanmasının ardından farklı suçlara da karıştığı iddia edilen New Life Dua Merkezi ve Kilisesi Papazı Ezekiel Odero da tutuklanmış ve "açlık tarikatı" hakkında inceleme komisyonu oluşturulmuştu.

Yorumlar (0)